Alkotmányos államcsínyre készülnek

2024. március 05. 06:33

Isten óvja a független nemzetekből álló Euró­pát, s nem a szuperföderális uniót!

2024. március 05. 06:33
World Leaders Visit Kyiv To Mark Second Anniversary Of Full-Scale War
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Közelednek a 2024-es európai parlamenti választások. A tét talán mindennél nagyobb: valójában arról döntenek Európa szavazó polgárai, hogy az unióból egy föderális, birodalmi jellegű Európai Egyesült Államok lesz, amelyben minden irányítás Brüsszel kezébe kerül, vagy pedig létrejön egy új, erős és szuverén nemzetállamokra épülő nemzetközi együttműködés, amelynek akár a neve is megváltozhat, visszatérhetnénk például az Európai Gazdasági Közösség elnevezéshez. 

S bár még bő három hónap van a szavazásig – június 6–9. között járulunk urnákhoz –, azért már készültek felmérések, közvélemény-kutatások, például a Politico vagy a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) részéről. Ezekből nagyjából azt lehet megtudni, hogy minden valószínűséggel továbbra is az Európai Néppárt és a szocialisták végeznek az első két helyen, a liberálisok és a zöldek valamelyest visszaesnek, s az Identitás és Demokrácia frakciónak esélye van arra, hogy megelőzze a liberálisokat. Erre talán a Konzervatívok és Demokraták frakciójának is van esélye, azonban arra reális kilátás nincs, hogy a szuverenisták e két csoportja többséget szerezzen a parlamentben.

Ez, ha csak nem történik valami gigászi fordulat a következő három hónapban, reális forgatókönyvnek látszik. Sajnos.

De ezzel kell számolni, s nem pedig álmodozni valamilyen csodálatos áttörésen, aminek döntően az az oka, hogy a nyugat-európai választók jelentős része már átesett azon az agymosáson, amely alapján egyszerűen elhiszik a progresszív, globalista fősodor szövegeit, legyen szó az orosz–ukrán háborúról, a genderkérdésekről, az oltásokkal kapcsolatos visszaélésekről, a migráció támogatásáról, a klímaideológiáról, vagy legyen szó a kereszténység jelentőségéről, pontosabban – számukra – jelentéktelenségéről – és még sorolhatnám.

Ezzel számot kell vetnünk, mielőtt hiú ábrándokba hajszolnánk bele magunkat, s túl merész álmokat szövögetnénk. Ami a jelenlegi kilátások szerint a legjobb forgatókönyv nekünk, szuverenistáknak, az az, hogy annyira megerősödik ez az oldal, hogy alkalmanként képes blokkoló kisebbséget létrehozni a parlamentben, persze annak függvényében, hogy éppen milyen típusú – kétharmados vagy egyszerű többségi – szavazások lesznek. Azt pedig már most megjósolhatjuk, hogy a balliberális fősodor minden esetben arra fog törekedni – természetesen jogellenesen, de ez már régen nem szempont náluk –, hogy az egyszerű többség érvényesüljön, ami által elérhetik a számukra kedvező szavazati számot.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Andrew Kravchenko/Global Images Ukraine via Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. március 11. 12:30
Ezt "tolják" a deep state megvettjei 1000el. Sajnos,jele van -a zsidó boszorka látszolagos kivonása,a az uki "sorcsere",a németek beleprovokálása a kercsi hidba,a Manu és a Sikorski kardcsörtetése stb.-hogy bekapcsolják(!) a háboruba a Natot-hogy a Trumpot kész helyetbe hozzák..
Lajoss
2024. március 06. 18:52
Tomika,te is tudod,a gazdádék maradnak a fasorban…😉
Haramia
2024. március 05. 23:25
Bárcsak nem így lenne. De a balliberális menetelés erőfeszítése jól látható. De! Még van itt más is, amivel számolni kell. Ez a progresszió, sajnos, a nyugati társadalmakban is paralízist idéz elő. A folyamat egy pontján ez elkerülhetetlen belső feszültségeket generál, mait nem hiszek, hogy a balliberális Ojrop elit képes lenne irányítani. Mellette még egy-két elkúrt gazdasági stb. intézkedés és felgyorsulnak az események. Ami nekünk fontos lehet, és ellenpólust képezhet, az a keleti nyitás. Mert a kelet is szeretne pozícióját és érdekét megtartani. Továbbá még furcsa mód Trumpnak se érdeke egy még ennél is gyengébb és kiszolgáltatottabb Európa. Még van remény, de egyelőre napról napra kevesebb. Lesz-e fordulópont?
KBA98
2024. március 05. 17:02
Ezt a büdös, aljas népirtó kurvát el kell takarítani, még a föld színéről is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!