A németek és a háború

2024. március 10. 16:23

A németek 59 százaléka ma nem védené meg a hazáját egy támadás esetén.

2024. március 10. 16:23
Chancellor Scholz visits KSK in Calw
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

„A németek 59 százaléka ma nem védené meg a hazáját egy támadás esetén. S mindössze 38 százalékuk igen. S persze a felsőfokú végzettségűek között a legalacsonyabb a haza védelmére való hajlandóság, s persze legkevésbé a zöldek meg a szocdemek lennének hajlandók fegyvert fogni a hazájukért. Ismétlem: nem támadni nem lennének hajlandók, hanem védekezni.

Ezzel szemben kik követelik leghangosabban az orosz–ukrán háború folytatását szerte a nyugati világban? Hát a zöldek meg a szocdemek meg a mindenféle balosok meg az anarchisták meg a woke-idióták – Verhofstadtól Macronig. Olvassuk csak tovább a cikket:

Érdekes a közvélemény-kutatás időzítése, írják: »az elmúlt hetekben ugyanis számos háborús figyelmeztetés érkezett európai politikusoktól. Maga a német védelmi miniszter is arról beszélt, hogy fel kell készülni egy esetleges európai háborúra.«

»Hozzá kell szoknunk ahhoz a gondolathoz, hogy Európában háború fenyegethet. Németországnak képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. Fel kell készülnünk a háborúra« – mondta a politikus már tavaly októberben, sőt szerinte számolni kell azzal, hogy Vlagyimir Putyin egy napon akár meg is támadhat egy NATO-országot.

»Az elmúlt hetekben Emmanuel Macron francia elnök kijelentése után – miszerint nem lehet kizárni nyugati csapatok Ukrajnába küldését – ismét egyre nagyobb figyelmet kap az európai országok hadseregeinek állapota«, írják.

A német védelmi miniszter, Boris Pistorius természetesen szocdem. S milyen harcias. S fölöttébb kíváncsi lennék, vajon milyen eredményt mutatna egy ugyanilyen felmérés Franciaországban vagy akárhol, szerte Nyugaton. Ezek beszélnek háborúról, ezek fenyegetnek háborúval, ezek küldenének immár csapatokat is Ukrajnába. Olyan ez, mint a régi viccben: A repülőgépen megszólal a hangosbeszélő: – Kedves utasaink! Itt a kapitány beszél. Ha kinéznek balra, láthatják, hogy ég a bal szárny. Ha kinéznek jobbra, ég a jobb szárny. Ha lenéznek, látnak egy kis fekete pontot a tengerben. Az egy mentőcsónak, abból beszélek én…

Martin Hessler ezredes tisztességesebb volt.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 12. 01:09
A magyarok 99%-a nem vedene meg hazajat, mert az egyet jelentene az autokrata Orban hatalmanak megvedesevel, es a korrupt felcsuti getziert senki nem aldozna az eletet.
2024. március 11. 22:20 Szerkesztve
A cikk írója már azért is érdekes, mert a Lengyelországot ért orosz-ukrán "rakétatámadás"-t követő Sajtóklubot azzal vezette fel, hogy az első gondolata az volt, hogy az összecsomagolt családját a világ melyik távoli csücskébe menekítse. Fogjuk meg és vigyétek, hangzott a klasszikus ukáz. Hát ilyen hőscincérek hergelnek itt, mások farkával suhintva a csalánt...
zsocc44
2024. március 11. 15:57
Nem találom, de volt egy térkép, az EU országokról és itt is a haza védelméről szólt a kérdés. Valahol 18-35% között mozgott a hajlandóság, hogy fegyvert fogjon a hazája védelmében. Magyarország sem lógott ki a a sorból semelyik irányba. Kb 25% volt a hajlandóság.
Zokni
2024. március 11. 01:11
“…valódi háború most nem Ukrajnában, meg a világban zajlik, hanem pont ezen a szinten, a szavak, az érvek szintjén, hiszen Ön pont azzal a hatalommal harcol, aki a világot irányítja…” - írja oroszszó. Ha jól értem, a világot valaki irányítja? Ki??Hová? És szavakkal? És ez a szerencsétlen harcol? Szavakkal? De amennyire látom, ehelyett csak a szokásos kormánypropagandát hazudja:”…Ezzel szemben kik követelik leghangosabban az orosz–ukrán háború folytatását szerte a nyugati világban? Hát a zöldek meg a szocdemek meg a mindenféle balosok meg az anarchisták meg a woke-idióták…” Még sosem hallottam arról, hogy ilyesmit bárki is követelt volna. “Ezzel szemben” Orbán és bandája (meg ez a barom is) arra játszik, hogy az ukránok tegyék le a fegyvert. Ugye a békéért. A hazájukat meg ne védjék. Miért is ne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!