„Úgy vezet, mint egy részeg tinédzser” – nekimentek Elon Musk önvezető autóinak, nem is akárhol

2024. február 12. 14:16

„Musk emberkísérlete” – A Super Bowl reklámjai közé rejtették a Tesla bojkottjára felszólító hirdetést.

2024. február 12. 14:16
Elon Musk

A Super Bowl alatt vetítették azt a két reklámot, amelyek a Tesla bojkottjára szólították fel a nézőket, azt állítva, hogy annak önvezető szoftvere nem biztonságos – szúrta ki a The Hill.

„Itt van, amit Elon Musk nem akarja, hogy tudj: úgy adja el az embereknek a problémás önvezető szoftvereit, hogy azt mondja, sokkal biztonságosabb, mint egy emberi sofőr, miközben valójában úgy vezet, mint egy részeg tinédzser” – állítja a hirdetéseket közzétévő csoport honlapja.

„Bárki, aki Teslát vásárol Elon Musktól, megerősíti az ő felelőtlen gyakorlatát, beleértve az önvezető autós kísérleteit, amelyek már több mint 1000 balesetet és legalább 33 tragikus haláleseet okoztak” – teszik hozzá, majd felszólítják a nézőket:

bojkottálják a Teslát, hogy elvágják a forrásoktól Elon Musk „aljas emberkísérleteit”.

A reklámokban önvezető teslák szerepelnek, az egyiknél a szoftver figyelmen kívül hagy egy villogó stoplámpát, és gyerekméretű bábukat gázol.

Egyébként a Tesla önvezető járműveinek szoftverét valóban vizsgálat alá vonták az Egyesült Államokban, azonban az amerikai közlekedési hatóság, a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) úgy találta, bizonyos hiányosságokat orvosolniuk kell, és korlátozni kell az önvezető üzemmód használatát. Ennek megfelelően csaknem kétmillió Teslát hívtak vissza.

Ezt is ajánljuk a témában

Más kérdés persze, hogy a Dawn Project nevű hirdető, amely a Teslát és személyesen Elon Muskot célkeresztbe vevő reklámokat (pontosabban: reklámkampányt) megrendelte, nem másé, mint egy Dan O'Dowd nevű üzletemberé. O'Dowd-nak egyébként merő véletlenségből pont van egy szoftvercége (Green Hills Software), amely példának okáért a BMW-vel és más autógyárakkal áll szerződésben, na mire, na mire? Eltalálták: önvezető technológiára.

***

Nyitókép: Nyitókép: Kirsty Wigglesworth – WPA Pool / Getty Images 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2024. február 12. 17:04
"We Demand Software that Never Fails and Can’t Be Hacked" Örök életet, ingyensört esetleg?
EnergiatakarékasiKároly
2024. február 12. 15:52
Aha! De ha a szélsőwokeprogresszivliberális narratíva szerint nyilatkozna, annak akarna megfelelni és mondjuk az X-en is ez tombolna, akkor minden rendben lenne a teslákkal. Erre azért lenne egy fogadásom...
toro
2024. február 12. 15:48
Miért kellene egy autónak "önvezetni"? Aki utál vezetni, vagy csak hülye a vezetéshez, annak miért kell autó?
anonymtalan2
2024. február 12. 15:13
Az állítás igaz, de nem csak a Tesla-éra, hanem az összesre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!