Már az ukrán fuvarozók is tiltakozásba kezdenek

2024. február 14. 20:53

Elegük lett a lengyel kollégáik blokádjából.

2024. február 14. 20:53
Az ukrán hadsereg teherautója.

Ukrán fuvarozók február 15-re tiltakozó akciót hirdettek a határforgalmat akadályozó lengyel kollégáik blokádja miatt – adta hírül szerdán a Sztrana.ua ukrán hírportál.

A megmozdulás szervezői szerint a Dorohusk-Jahodin lengyel-ukrán határátkelőn fogják elállni a forgalmat az ukrán oldalon.

Közleményükben tudatták azt is, hogy az ukrán hatóságok „semmiféle rosszallást vagy tilalmat” nem fogalmaztak meg a tervezett akció kapcsán.

Tavaly november óta a lengyel fuvarozók többször akadályozták a főbb határátkelők kamionforgalmát az ukrán határon. A lengyel fuvarozók az ukrán fuvarozóknak biztosított kedvezmények miatt tiltakoztak, amelyek állításuk szerint tisztességtelen versenyfeltételeket teremtettek. Követelték, hogy az EU állítsa vissza azt a rendszert, amelyben az EU-ba árut szállító ukrán cégeknek és az Ukrajnába belépő uniós kamionosoknak egyaránt engedélyre van szükségük ahhoz, hogy ott működhessenek.

Az utóbbi napokban a lengyel fuvarozók blokádjához a mezőgazdasági termelők is csatlakoztak az ukrán gabona importja behozatala ellen tiltakozva.

A gazdák február 9-től március 10-ig jelentettek be országos tiltakozási hullámot.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünk illusztráció. A fotón az ukrán hadsereg egyik teherautója. Forrás: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. február 14. 22:02
Annyira édesen hülyék ezek az ukránok...tisztábban lehetnek a ténnyel, hogy Európa összes ( normális ) embere megveti őket?...
Takagi
2024. február 14. 21:25
Kit érdekel?
453682
2024. február 14. 21:05
Ukrán oldalon is elállják a forgalmat az kinek lesz rossz? Próbálom az ukrán logikát megérteni.
CubaLibre
2024. február 14. 21:04
Jön Volhínia 2....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!