Késsel és baltával felfegyverkezve ejtettek túszul 15 embert egy svájci vonaton

2024. február 09. 07:32

Az elkövetőt végül a rendőrség agyonlőtte.

2024. február 09. 07:32
null

Késsel és baltával felfegyverkezve közel négy órán át túszként tartott fogva egy férfi csütörtök este Svájc egyik regionális vonatán 14 utast és egy mozdonyvezetőt, mielőtt a rendőrség agyonlőtte.

Eric Kaltenrieder főügyész sajtótájékoztatón elmondta, hogy a – helyi idő szerint – 22 óra 15 perckor végrehajtott rendőri akciót követően az utasok sértetlenül elhagyhatták a vonatot. A gyanúsított egy 32 éves iráni állampolgárságú menedékkérő volt. Az indíték egyelőre tisztázatlan. Az utasok a svájci fővárostól, Berntől mintegy 65 kilométerre nyugatra fekvő Essert-sous-Champvent megállóhelyen megállt vonatról riasztották a rendőrséget. 

A rendőrség közlése szerint a vonat ajtajai zárva voltak. Több mint 60 rendőr vette körül a szerelvényt.

A túszejtővel tolmács segítségével – részben WhatsApp alkalmazáson keresztül – vették fel a kapcsolatot. A rendőrség nem közölte, hogy mit akart a férfi. Végül akkor ragadták meg a lehetőséget a beavatkozásra, amikor az elkövető rövid időre eltávolodott a túszoktól. Robbanóanyaggal terelték el a figyelmét. A túszejtő ezután baltával támadt egy rendőrre, ő azonban agyonlőtte a támadót.

(MTI)

 Nyitókép: MTI/EPA/Alexandra Wey
 

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 12. 20:40
Erich Kaltenbrunner ? Opsz....bocsi .
survivor
2024. február 12. 20:37
Kalten---brunner ? Ja az más....
Krupp Skya
2024. február 11. 07:54 Szerkesztve
Rohadt svájciak, sajnálják a pénzt a börtönbiznisz viselt Magyar Györgytól
Krupp Skya
2024. február 11. 07:10 Szerkesztve
Késsel és baltával felfegyverkezve? Akkor ez antifasiszta volt. Lelőtték? És az olasz antifasiszták még nem tiltakoztak? Igen nagy hanyagság egy haladár mozgalom részéről. Svájc nem fogja kiadni a holttestet Olaszországnak, hogy ott töltse le a hátra levőt, mert az olasz antifasiszták biztos szabadon engednék, aztán olasz antifasiszta szellem járná be Európát az antifasizmus kísértete. Már a kommunizmus kísértete is be járta Európát, mivel nem jött be a bejárás, mert az volt bejáratra kiírva, hogy EXIT, bejött rajta akkor látta hogy kint van, erre gyorsan átkeresztelték magukat antifasisztáknak. Az ÁVH is így járt átkeresztelkedtek SZDSZ-nek, de így sem jött be nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!