Így járt túl mindenki eszén Brüsszelben Orbán Viktor!

2024. február 04. 17:13

A volt bolgár alkotmánybíró szerint „le a blablával, Trump, az orbanizmus és a szabadság közeledik”.

2024. február 04. 17:13
Special European Council meeting

A csütörtöki EU-csúcson Orbán Viktor és az EU-tagállamok vezetői közötti megegyezés továbbra is központi téma a bolgár sajtóban. A fősodratú bolgár média vágyvezérelt értelmezéseivel szemben, a volt bolgár alkotmánybíró, Georgi Markov szerint szó sincs Orbán Viktor nemzetközi elszigetelődéséről. A lassan évtizedes toposz szerinte csupán egy egy hangoskodó balliberális médiakampány, és valójában észszerű kompromisszumok születettek a legutóbbi brüsszeli csúcson – írta meg a Magyar Nemzet.

A Deutsche Welle (DW) német közszolgálati média bolgár nyelvű kiadványa ezzel szemben „Orbán gyalázatos veresége” címmel támadta a magyar miniszterelnököt. Markov szerint

Orbán Viktor jelenleg a legnépszerűbb külföldi politikus Bulgáriában, amit a felmérések is alátámasztanak.

A hazánkban élő Georgi Markov a konzervatív Pik hírportál oldalán válaszolt a DW állításaira. Szerinte a magyar miniszterelnök nem vétózott. A kritikusai állításaival szemben megőrizte az uniós egységet és jó néhány korrekciót sikerrel bevezetett a készülődő döntésekbe. Véleménye szerint Orbán Viktor hamarosan az ukrajnai magyar kisebbség jogait is visszaszerzi majd.

Kedves Pik olvasók, közelednek a választások, a sorosisták teljesen megőrülnek, a bolgár televíziókban pedig megduplázódik a cenzúra. Már csak négy hónap van hátra az EP és kilenc hónap az amerikai elnökválasztásokig. Ezért ajánlok figyelmükbe néhány fontos hírt, amelyek nem hangzanak el Soros bulgáriai tévécsatornáin

 – írta a volt alkotmánybíró, majd hozzátette, hogy „a Soros-féle Deutsche Welle szerint Orbán kudarcot szenvedett el Brüsszelben, amikor nem vétózta meg az ötvenmilliárd eurós ukrajnai segélyt. Elon Musknak valóban igaza van abban, hogy a legnagyobb hülyeség hinni a saját propagandánknak. Orbán nem mániákus a vétók tekintetében. A neves jogászprofesszor, Andrew Tettenborn a The Spectatorban azt nyilatkozta, hogy Orbán sokkal okosabb a többi kollégájánál”.

Cikkében emellett kiemelte, hogy szerinte ideje lenne eltörölni Bulgáriában a gépi szavazást, amellyel „szörnyű csalásokat követtek el a szófiai polgármester választáson, amelyeket a Közigazgatási Bíróságon bemutatott megcáfolhatatlan bizonyítékok is megerősítenek”.

Le a blablával, Trump, az orbanizmus és a szabadság közeledik 

– tette hozzá Markov, akinek a nyilatkozatát 24 óra alatt több mint 330 ezren olvasták el.

***

Nyitókép: Dursun Aydemir/Anadolu via Getty Images

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. február 05. 15:11
Volodomor tebolynagy barmilyen tamogatasa moralisan szegyenletes dontes, ezt kar szepiteni. Ugyanakkor nem tudjuk, hogy mit szemetkedtek ott a tobbiek, mi volt a hatterben, mivel zsaroltak, konnyen lehet hogy a magyar gazdasag teljes tonkretetele lett volna az alternativa. Egy biztos: ha Orban igy dontott, akkor Magyarorszagnak ez volt a kisebbik rossz.
mreinstand-2
2024. február 05. 05:12
Az összes kurva felmondja az évtizedes mantrát arról, hogy a diktátor gecinek mindig igaza van. Az összes kurva vezényszóra megírja. Igaz, a földhülyéknek és a náciknak ez kell.
Zsolakomarom
2024. február 05. 01:04
Orom volt nezni, ahogy tuljart a sajat eszen De tudja tetezni a sved ugyekkel
Kovács Ubul
2024. február 04. 20:55
Nagy ravaszul tolt az ukiknak 50 millát, cserébe nem kapott semmit a lesajnáláson kívül. Korszakos zseni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!