Zelenszkijné intelmei

2024. január 19. 06:12

A riporter helyében én azt is megkérdeztem volna Olena asszonytól, hogy mennyi pénzt költ ékszerekre a különféle luxusboltokban.

2024. január 19. 06:12
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Az orosz invázió olyan, mint a sugárzás, túlterjed Ukrajnán, ha most nem fékezzük meg, magyarázta a Corriere della Serának adott interjúban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége. Olena Zelenszka emlékeztetett, a csernobili atomerőmű katasztrófája után a nemzetközi közösség több mint másfél milliárd eurót különített el az erőművek biztonságosabbá tételére, merthogy nyilvánvaló volt: egy sugárzás Európában mindenkit elér. Most Ukrajna sikeresen vissza tudja tartani a világ egyik leghatalmasabb diktátorának hadseregét, de ezt más demokráciák­kal együtt kell megtennie, figyelmeztetett a first lady. Húzzunk bele! (Nyúljunk a zsebünkbe!) Ezt már hallottuk néhányszor: ebben a háborúban Ukrajna valójában egész Európát védi, hiszen győzelme esetén a Putyin-ármádia nem állna meg Ukrajnánál, ellenben letaposná az egész kontinenst. Valamelyest gyengíti ezt a felvetést, hogy máskor meg azzal jönnek: az oroszok alaposan elszámították magukat, lám, még a náluk jóval kisebb Ukrajnát sem képesek elfoglalni.

A riporter helyében én azt is megkérdeztem volna Olena asszonytól, hogy miközben rendre elkíséri anyagi támogatásokért kalapozó férjét a nyugat-európai nagyvárosokba, ő maga mennyi pénzt költ ékszerekre a különféle luxusboltokban. (Francia újságok szerint csak tavaly több mint 42 500 dollárnak – körülbelül 15,6 millió forintnak – vert az ülepére Párizsban.) Meg arról is érdeklődnék: hány millió dollárba került a kedves mama (Zelenszkij anyósa) részére nemrég vásárolt egyiptomi luxuskastély? Ez érdekes eset lehetett, merthogy az oknyomozó újságírót pár napra rá holtan találták. Vagy vele is atomsugárzás végzett?

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 01. 21:17
A tartózkodjatok a férjemtől-t -----még én is díjaznám..mert zsidó törpe létével a farkával úgy veri a zongorát, hogy le nem fitymálható.. (mivel már le van)
urban63
2024. január 21. 15:52
A visszafizetés egyik módja, óda vissza támogatás, vagy éppen ingyen reklám. Kéz kezet mos. az EU adófizetői háborús segélyként adott pénzekből tud milliókért vásárolni, nem az otthoni dróngyártásból kapott pénzből... Biztos valamelyik külföldi luxus villa pincéjébe tengeti az életét, nem Kievben.
polárüveg
2024. január 20. 01:28
A riporternek kedves az élete, azért nem kérdez ilyet. Zelenszkij család készül a lelépésre. Csakhogy nem szokott jó vége lenni, a vagyon meg majd visszakerül az ukrán néphez.
kiss.istvan770
2024. január 19. 21:11 Szerkesztve
Legutóbb 1,1 millió dollárért vásárolt ékszert egy New York-i boltban, az USA és az EU adófizetői háborús segélyként adott pénzéből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!