Túszokat ejtettek egy Starbucks-ban a németországi Ulmban

2024. január 26. 21:30

„A rendőrség lőfegyvert használt. Az elkövetőt letartóztatták. A túsz sértetlen maradt” – erősítette meg közleményében a rendőrség.

2024. január 26. 21:30

Rendőrök özönlöttek a dél-németországi Ulm városának egyik Starbucks kávézójához, miután egy fegyveres férfi megrohamozta a helyet, és négy túszt ejtett – számolt be az Express. Az incidens helyi idő szerint 18.45-kor kezdődött a város szívében található Münsterplatzon. A lap szerint a rendőrséget 18.50 óra körül riasztották, amely a helyszínre érkezés után gyorsan lezárta a környéket. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy a férfi milyen típusú fegyvert tartott magánál. A német lap egy „hosszú és egy rövid csövű fegyver” jelenlétéről számolt be. A helyi rendőrség szóvivője az incidensről úgy fogalmazott: „Jelenleg rendőrségi művelet folyik. Kerüljék el a környéket, amennyire csak lehetséges”.

Frissítés:

A legfrissebb jelentések szerint a fegyveres este 20.20-kor az egyik tússzal együtt elhagyta a Starbuckst. A rendőrök közbeléptek, és sikerült megakadályozniuk, hogy a gyanúsított elmeneküljön.

A rendőrség lőfegyvert használt. Az elkövetőt letartóztatták. A túsz sértetlen maradt”

– erősítette meg közleményében a rendőrség.

Nyitókép: Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2024. január 27. 08:09
"elszigetelt eset,nem bevándorló hátterű,a rendőrség még vizsgálja,valószínű mentálisan sérült" Remélem semmit nem hagytam ki..........
Nagyvakond
2024. január 26. 22:27
Van itt ez a mondat(töredék), hogy "A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy a férfi milyen típusú" - egy ezredmásodpercre megdermedt bennem a vér, de aztán megnyugodtam, mert a mondat folytatódik.
letsgobrandon-2
2024. január 26. 22:18
hideg vót a szárazkenyér, oszt ideállapotba jött
2024. január 26. 22:13 Szerkesztve
Elfogyott a szójalatte, ezért inkább túszokat szerzett az elkövető. Veszélyes hely ez a Starbucks, ne látogassátok, bármikor túszok lehettek!😎
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!