Rakétaesővel indult 2024 Izraelben

2024. január 01. 09:05

Éjfélkor huszonhét rakétát lőttek Tel-Avivra, az izraeliek nagy része az óvóhelyeken töltötte szilveszter első perceit.

2024. január 01. 09:05

Az iszlamista szervezetek a Gázai övezetből éjfélkor rakétákat indítottak Izraelre, az izraeliek nagy része az óvóhelyeken töltötte szilveszter első perceit. Éjfélkor huszonhét rakétát lőttek Tel-Avivra és a körülötte lévő városokra, valamint az ország középső vidékére, melyek nagy részét megsemmisítette a vaskupola légvédelmi rendszer. Az izraeli hadsereg becslése szerint a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezetnek 

még mindig sok rakétája van, és képes azok útnak indítására.   

Palesztin beszámolók szerint Izrael légicsapásokat hajtott végre éjszaka a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Junisz városában, amelyben többen meghaltak és tucatnyian megsebesültek. Tüzérségi tüzet vetettek be az Abu Davud mecset környékén a Nuszeirat menekülttáborban a Gázai övezet közepén, Dzsabalijában északon, valamint Gáza város keleti részén. Emellett heves robbanásokról érkeztek jelentések az övezet középső vidékéről.   

Éjszaka két drónt indítottak Szíria felől Izrael felé

A gázai szárazföldi hadművelet október végi kezdete óta harminc izraeli katona vesztette életét katonai balesetben. 2023-ban az övezetben folytatott harcokban százhetvenegy katona esett el, ez tizennyolc százalékukat jelenti – közölte az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője hétfőn. Az IDF bejelentette, hogy megkezdte tartalékos erőinek csökkentését a Gázai övezetben a 2024-es harcokra készülve. Teljes egységek kezdték elhagyni az övezetet, és 

hamarosan folytatják a sorkatonai szolgálatosok számára az október 7-e előtt megkezdett kiképzéseket. 

Éjszaka két drónt indítottak Szíria felől Izrael felé, melyeket az izraeli légierő vadászgépei lelőttek. Irán-barát milíciák magukra vállalták a támadást, amely szerintük a Golán-fennsíkon egy „katonai célpont” ellen irányult.

(MTI)

Nyitókép: MAHMUD HAMS / AFP

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZZoltan
2024. január 01. 14:43
Elmehettek a büdös francba az örökös kamu, héber propaganda híreitekkel. Komoly rakétaeső a csövekből összetákolt "petárdákkal". Közben a zsidók valóban rakétaesőt zúdítottak minden palesztin területre a civil lakosságot szétlőve. Gyomorforgató cionista propagandát toltok. Pontosan az ellenkezője igaz minden mondatnak, amit az irahelli tömeggyilkos ámokfutásról leírtok.
Csomorkany
2024. január 01. 13:47 Szerkesztve
Fizetik a zsidók a hitetlenek adóját a felsőbbrendű iszlám vallás igazhitű követőinek? Nem fizetik. Akkor üljenek az óvóhelyen! A próféta szerint ez így OK, és az ő szava szent.
szintetikus
2024. január 01. 13:32
Amíg van ellenfél van esély rá, hogy rakétáznak. Ezért van még mit tenni. :)
0123456789-2
2024. január 01. 13:11
https://www.youtube.com/watch?v=1sDZlo_hllI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!