Páncélozott ukrán fegyvert kaptak telibe az oroszok (videó)

2024. január 19. 17:19

Nem sikerült elmenekülni a Lancet drón elől.

2024. január 19. 17:19
null

Egy feltehetően még ősszel készült videó került fel a Twitterre. A Portfolio.hu által kiszúrt felvételen az látható, hogy egy eredetileg szovjet fejlesztésű Buk 9A310M1-2 TELAR ukrán színek alatt próbál menekülni az orosz Lancet drón elől.

A próbálkozás nem sikeres, a pusztító támadófegyver hátulról kapta el a nehézkesen haladó járművet.

A videóból az nem derül ki, hogy mekkora károkat szenvedett az ukrán fegyver, de mivel a Lancetek töltettől függően közepesen páncélozott célpontokat is ki tudnak ütni, így jó esély van rá, hogy ez a páncélos is kiesett a harcokból.

A Buk valószínűleg azért merészkedett ki a nyílt térre, hogy pozíciót változtasson, mivel a korosodó légvédelmi fegyverek fás területen például meglehetősen megbízhatatlanul mérik be a célpontjaikat. Egy ilyen manőver mindig kockázatos, a nem éppen fürge járművek könnyű prédát jelentenek a mozgékony kamikaze-drónoknak, írja a Portfolio.

Nyitókép: képernyőmentés

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. március 05. 19:07
Egy ilyen manőver mindig kockázatos, a nem éppen fürge járművek könnyű prédát jelentenek a mozgékony kamikaze-drónoknak, írja a Portfolio. --- ???? bazmeg a nyugati cuccok meg fixen vannak telepítve..... ...milyen fürge egy konténer?
powerage
2024. január 20. 12:09
Hasonlóan friss videó a harci eseményekről. A növényzet alapján valamikor nyár környékén történhetett. https://www.youtube.com/watch?v=89_3DgW_7mg
Mich99
2024. január 19. 23:44
Húde iszkol a náci csodafegyver...
zolka50-52
2024. január 19. 23:13
"szúrta ki" Már megint ez a primitív szókincs. Ezt már magyartudásnak sem lehet nevezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!