Orbán Viktor: Hálásak vagyunk Jacques Delors-nak azért, amit értünk tett

2024. január 05. 21:54

A kormányfő emlékeztetett: a francia politikus 1989-ben, a kommunista rendszer idején látogatott el Magyarországra.

2024. január 05. 21:54
null

Hálásak vagyunk Jacques Delors-nak azért, amit értünk tett” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a TF1 francia televíziónak pénteken Párizsban, ahol részt vett az Európai Bizottság december 27-én elhunyt volt elnökének búcsúztatásán.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A kormányfő emlékeztetett: a francia politikus 1989-ben, a kommunista rendszer idején látogatott el Magyarországra. „Az átmenetre készültünk, én az antikommunista ellenállási mozgalomban tevékenykedtem, és neki volt bátorsága eljönni még az első (szabad) választások előtt”. Magyarországon „ezért olyan európai vezetőként emlékezünk rá, mint aki harcolt vagy legalább megpróbált tenni valamit a szovjet megszállás alatt lévő közép-európai országok szabadságáért és szuverenitásáért”. „Mi, magyarok nagyon hálásak vagyunk neki azért, amit értünk tett” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)
 Nyitókép: Stephanie Lecocq / Pool / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 07. 09:19
Hazug képmutatásból,mit mindig,, csillagos ötös. 🤮
alexandrosz-2
2024. január 06. 19:13 Szerkesztve
Föderalista szabadkőműves geci volt, a zsidó kalergi tervének egyik szorgos és magas beosztású vakolöja. Ezért sem volt barátja senki, a magyarok végképp nem. A hazug vétótlan köpcös geci se a barátja volt, hanem a sunyi csicskája. Ezért hullat most krokodilkönnyeket a zsarolója ravatalánál, ahelyett, hogy lehugyozná a sirját.
Akitlosz
2024. január 06. 00:43
"Orbán Viktor: Hálásak vagyunk Jacques Delors-nak azért, amit értünk tett" Na és az mi? Hja, hogy már megint csak üres dumát lök, alap nélkül! "én az antikommunista ellenállási mozgalomban tevékenykedtem" az ellenzéki kerekasztalnál a kommunistákkal kollaborálva. Akkora antikommunista, hogy máig sem görbült meg a hajuk szála sem a kommunistáknak. Amikor utoljára rendszerváltás volt Magyarországon, 1946-ban, akkor a régi rendszer vezetőit felakasztották. A Fidesz "alaptörvénye" (sic!) csupán az azt megelőző, 2011-ig érvényben lévő 1949. évi . törvény újraszerkesztése és újrafogalmazása. 1989-ben komoly reformok történtek. De rendszerváltás az nem. Nem tetszettek az Orbán Viktor féle "antikommunisták" forradalmat csinálni. Az antallista hatalom + SZDSZ + "Alkotmánybíróság" pedig gyorsan leállított bármiféle rendszerváltási próbálkozást. No nem mintha a Fidesz bármivel is próbálkozott volna máig is. Hatalmának legfontosabb alapja még mindig Gyurcsány.
véna
2024. január 06. 00:32
Mindegy mit tett vagy mit nem de egyedül értelmesebb volt mint az EU összes jelenlegi vezetője együttvéve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!