Ódor Lajos lesz a Progresszív Szlovákia EP-listavezetője

2024. január 25. 18:11

A párt elnöke szerint Fico kormánya azzal fenyeget, hogy Szlovákiát valahová Orbánhoz és Putyinhoz rabolja el.

2024. január 25. 18:11

Ódor Lajos volt miniszterelnök vezeti a Progresszív Szlovákia jelöltlistáját az idei európai parlamenti választásokon – írta meg a SME szlovák lap. Erről Michal Šimečka, a párt elnöke nyilatkozott.

„agyon komoly időket élünk, Fico kormánya valóban azzal fenyeget, hogy Szlovákiát valahová Orbánhoz és Putyinhoz rabolja el.

Mindent ellenőrizni akarnak – a parlamentet, a kormányt, az elnököt és az Európai Parlamentet. Képzeljék el, ha Szlovákia hangja Brüsszelben Andrej Danko vagy Ľuboš Blaha lenne. Ezt nem szabad hagynunk, nem lehet minden az övék” – mondta Šimečka.

„Ezért nagyon örülök, hogy a volt miniszterelnök úr csatlakozik a PS elképzeléseihez és Szlovákia jövőjéért folytatott küzdelmünkhöz. Ő fogja vezetni az eurokandidatúránkat, és ő lesz a Progresszív Intézetünk igazgatótanácsának elnöke is, ahol Szlovákia jövőjét szolgáló programot készítünk” – tette hozzá a PS vezetője.

Ódor Lajos korábban a Zuzana Čaputová köztársasági elnök által kinevezett ügyvivő kormány miniszterelnöke volt. Ezt megelőzően a Szlovák Nemzeti Bank kormányzóhelyettesi tisztségét töltötte be.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. január 29. 07:43
odor MAGIAR?
andris-923
2024. január 26. 15:05
Ez csak egy bólogató János A neve magyar de a lelke az isten tudja Lebeg egy légüres térben arra megy ahol több pénzt kap
Areményhal
2024. január 26. 10:16
Nem csak itthon vannak árulók.
zsírgyík
2024. január 26. 09:53
Takony!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!