„Majd befogjuk az orrunkat a második félévben” – Brüsszelben máris viszolyognak hazánk soros elnökségétől

2024. január 11. 07:04

Az Európai Parlamentben ugyan zajlik egy kétségbeesett aláírásgyűjtés, hogy ne Orbán Viktor tölthesse be a tisztséget, de az akció láthatóan kurdarcra van ítélve.

2024. január 11. 07:04
EUROPEAN PARLIAMENT - PETRI SARVAMAA

Ahogy korábban megírtuk, Petri Sarvamaa néppárti képviselő „a demokráciát féltve” aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy Magyarországtól vegyék el az uniós szavazati jogát, ezzel is hátráltatva a közelgő magyar soros elnökséget. 

Az EUobserver szerint azonban az Európai Parlamentben ugyan zajlik aláírásgyűjtés, hogy ne Orbán Viktor tölthesse be a tisztséget, de a Tanácsnak még Charles Michel lemondása ellenére sincs hajlandósága beavatkozni.

Majd befogjuk az orrunkat a második félévben”

 – mondta Petri Sarvamaa a magyar elnökség kapcsán.

„Ha Magyarországot megfosztanák szavazati jogától, akkor teljesen egyértelmű lenne, hogy Magyarország nem tölthetné be az EU soron következő elnökségét” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. január 11. 09:44
"néppárti"
europész
2024. január 11. 09:08
Inkabb a mocskos pofajukat fognak be! Evesre hasznaljak es ne szarasra. Sajnos nehe felcserelik a szajukat az also felukkel.Mocskos libsikomcsibolsinaci.
Savoiard
2024. január 11. 08:59
Kurva unalmas már, hogy minden nevenincs senki úgy próbál figyelmet generálni magának, hogy ostobabbnal ostobsbb nonszensz és minél felháborítóbb módon veszi a szájára a magyar választások eredményeként kormányt vezető miniszterelnököt. Milyen komoly kis ország is az amelyik egy harminc éves csaj elnöksége alatt épp feladta semlegességet és épp egy háborúba vezetette az orr befogo kis nemzetet, mi te bohóc? Ki ez a pali egyáltalán?;) na haladjunk.
Héja
2024. január 11. 08:57
"Befogott orr..." Ideje a fickót rendesen orrba gyűrni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!