Lassítanak a tempón az osztrákok: erre számítson, ha autóval menne a szomszédba

2024. január 19. 13:30

Ausztria a jövőben egyszerűbben és gyorsabban vezethet be sebességkorlátozást.

2024. január 19. 13:30

Fontos lépésre szánta el magát Ausztria, amely az ORF közszolgálati médium cikke szerint új szabályok bevezetésével biztosítaná az önkormányzatoknak a sebességet korlátozó zónák gyorsabb bevezetését, sőt, a polgármesterek számára lehetővé tenné a konkrét helyi igényekre szabott megoldások kidolgozását is.

A felmérések szerint a megkérdezettek kétharmada rossz vagy nagyon rossz ötletnek tartja az általános sebességcsökkentést, de a szakemberek elsősorban a kritikus pontokon terveznek változtatni: óvodák, iskolák vagy nyugdíjasotthonok környékén. A szövetségi kormány már meg is állapodott a közúti közlekedési szabályok módosításáról, ami megkönnyíti az önkormányzatok számára a sebességkorlátozás csökkentését.

Fotó: Matthias Balk/dpa

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 19. 15:50
Aha. Szóval a felsorolt intézmények környékén 50-ről 5-re csökkentik a tempót, amiből a helyi rendszámmal rendelkezők 90% kedvezményt kapnak. A korlátozást megszegő külföldiek autóját örökre lefoglalhatják, a munkahelyük pedig kompenzáció nélkül rúghatja ki őket indoklás nélkük azonnali hatállyal.
stormy
2024. január 19. 15:22
"A DragonFire hosszú távon alacsony költségű alternatíva lehet bizonyos rakéták helyett, a lézer működtetésének költsége ugyanis kevesebb, mint 10 angol font lövésenként." nagyon fasza. egészen addig amig nem vonják be relfektív bevonattal a rakétát vagy a drónt.
Akitlosz
2024. január 19. 15:10
Túlzásba viszik. Ausztriában a lámpák sem úgy működnek, mint Magyarországon, így gyalogosok jóval kevésbé zavarják a forgalmat és viszont. Magyarországon a szemét állam direkt egyszerre küldi rá a zebrára a gyalogosokat és az autósokat is.
Zsolakomarom
2024. január 19. 14:50
Megsajnaltak orkbant, hogy nem erte utol oket....azert lassitanak 2030 mar kozel van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!