„Csalódottak vagyunk” – megfeddték Orbánt Amerikából

2024. január 12. 15:29

Sürgetik hazánkat.

2024. január 12. 15:29
null

Az USA „csalódott” Magyarország Ukrajna-politikája miatt, Svédország NATO-pályázatának ratifikálását sürgeti – írta meg a Reuters.

Az Egyesült Államok „csalódott” Orbán Viktor miniszterelnök Ukrajna-politikája miatt, és várja, hogy Budapest teljesítse ígéretét, és ne utolsóként ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását – közölte csütörtökön az amerikai külügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője.

„Csalódottak vagyunk, hogy [...] Orbán miniszterelnök úgy döntött, hogy egyedül marad az Európai Unióban, amikor megkérdőjelezte az ukránok támogatásáért folytatott harcot”

 – mondta Jim O'Brien, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Zoom tájékoztatóján. Megjegyezte, hogy az Orbán-kormány többször megígérte, hogy nem utoljára ratifikálja az északi országnak a katonai szövetséghez való csatlakozási kérelmét.

„Meglátjuk, hogy betartja-e ezt az ígéretét, ahogy egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy Svédország csatlakozzon a szövetséghez, ami remélem, hamarosan megtörténik” – tette hozzá O'Brien. „Szeretnénk, ha Magyarország konstruktív partner lenne.”

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. január 14. 09:29
libsik most önként kukoricán térdepelnek
kovsa
2024. január 13. 11:45
kovsa 2024. január 12. 18:35 Még egy szempont. Szerintem senkinek nem mondok újat azzal, hogy eddig is mindenki tudta, ha támadás éri a finneket, a teljes NATO egyöntetűen támogatta volna, még akár emberrel is a finneket. Ezzel tisztában voltak az oroszok is. Nem is akarták megtámadni őket. Ez vonatkozik a svédekre is. Az oroszoknak a semlegesség tökéletesen megfelelt. Nem jelentett egyik sem fenyegetést a másikra. Ez a status quo most megváltozott. Az erőegyensúly elbillenésével fenyeget, amire az oroszok már be is jelentették, reagálni fognak. Kinek jó ez Európában? Szerintem senkinek. De akkor miért csináljuk, csinálják ezt? Tudja valaki a választ?
catalina11
2024. január 13. 10:31
DE JÓ 2024. január 13. 01:27 Hát még én mennyire csalódott vagyok a Nyugatot illetően!!! Soha nem gondoltam, hogy ilyen erkölcsi mélységekbe fog süllyedni, hogy ennyire alantas, cinikus és gátlástalan lesz, és hogy a jólét helyett a háborúval fenyegetettséget, a létünk, épségünk és jólétünk bizonytalanságát hozza el. Az USA stratégiájának egyik alapja az, ezt George Friedman kimondta (ez is magyar zsidó...), hogy hozzájuk senki nem tud odamenni háborúzni, ők viszont bárkihez bármikor oda tudnak menni. Innentől kezdve sem én, sem te nem számítunk itt Kelet-Európában, csak járulékos veszteség tételek vagyunk egy befektetési kalkulációs Excel-táblában. Érdekes módon azt nem hajlandó észrevenni ez a zsidó hatalmi szekta, hogy őket is meg fogják enni a négerek meg a latinok. Vagy már tervezik az orosz gyarmatra áttelepülést? Mint a földönkívüli, hódító parazita-kultúrák a scifi-kben, akik addig maradnak egy bolygón, amíg ki nem szipolyozzák azt, majd áttelepülnek egy újra... tervezik!
vip era
2024. január 13. 08:41
Pelikán,csalódtam magában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!