Charles Michel esetleges idő előtti lelépése nem fogja Orbán Viktort Európa királyává tenni

2024. január 08. 05:27

Kezd nagyon tele lenni a hócipőm a magyar sajtó igénytelenségével.

2024. január 08. 05:27
Lattmann Tamás
Lattmann Tamás
Facebook

„Nem, Orbánt nem alázták meg az uniós csúcson, amikor a csatlakozási tárgyalások megindításáról szóló szavazáson kiment kávézni. Bármennyire is szeretnék egyesek azt hinni. Nem, nincs hírértéke minden egyes alkalommal annak, amikor egy unatkozó nyugat-európai jogász végre elolvassa az uniós alapító szerződést, ls megírja valami blogon, hogy háhá, az Európai Tanács minősített többséggel még akár el is veheti a soros elnökséget, de legalábbis átszervezheti. Májusban én is elmondtam itthon, le is írtam, sőt, még azt is, hogy miért nem fogja – ahhoz képest semmi új nem derült ki azóta, mégis a hazai nemfideszes sajtó úgy írja meg ezeket a marhaságokat, mintha valami nagy csoda lett volna felfedezve. A nemorbánista emberek meg majd teljesen jogosan érzik úgy, amikor nem történik semmi, hogy át lettek b.szva – és mi lesz ebből? Segítek: EU-ellenesség az ellenzéki oldalon (»a ZEU béna/tehetetlen!!!« meg »a ZEU igzából Orbánnak játszik«), Orbán meg röhög a markába.

(És akkor maradjunk annyiban, hoyg marha jó fej vagyok, hogy csak a sajtóról beszélek...)

És nem, Charles Michel esetleges idő előtti lelépése nem fogja Orbán Viktort Európa királyává tenni, ugyanis nem igaz az az állítás, hogy az Európai Tanács elnökségének megürülése automatikusan az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét helyezi az Európai Tanács elnökévé. Én azt már őszintén feladtam, hogy a magyar sajtó, illetve a magyar közélet megszólalói (beleértve az ún. szakértőket is) értsék a különbséget az Európai Tanács és az Európai Unió Tanácsa között, vagy esetleg ismerjék az alapító szerződések által kialakított feladatmegosztási rendszert (hint: amikor Orbán kiment kávézni, olyan kérdésben szavazott az Európai Tanács, amiben amúgy ténylegesen az Európai Unió Tanácsának kell majd, szóval Orbán oda ment ki, ahova akart, annak az ég' egyadta világon semmi jelentősége nem volt, ezért is mondtam el egy nappal előtte, hogy nem fog vétózni – nem baj, biztos van, aki örült, hogy »Orbánt megalázták«, de attól még nem), de arra azért marha kiváncsi vagyok, hogy a fenti állításnak (»az Európai Tanács elnökségének megürülése automatikusan az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét helyezi az Európai Tanács elnökévé«) egészen pontosan mi a jogszabályi alapja. Mutasson rá valaki az uniós alapító szerződések rendszerében, legyen olyan jó. Bárki. Valaki?”

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. január 08. 19:40
csak figyelj!
Gonella
2024. január 08. 19:00
akkor ez csak egy pszichoszomatikus fosás a libsi ejropéer társaság részéről, már megijedtem, hogy tényleg beszartak. jódolgukban az orbántól rettegnek? németország már nem is számít? az ejrópai elit mentális állapota, a bidenével vetekszik!
m-andi-ner
2024. január 08. 12:44
"Mutasson rá valaki az uniós alapító szerződések rendszerében" Az itt kurvára nem érdekel senkit. És ezt azokra értem, akiknek szakmája lenne a hiteles tájékoztatás.
pumuklik
2024. január 08. 12:33
Nekünk meg veled tele a ......!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!