Amerikai beismerés: Orbán Viktort megfenyegették Ukrajna miatt

2024. január 03. 11:06

A The Wall Street Journal szerzője úgy látja, fenyegetéssel és engedményekkel próbálják meg rávenni az Európai Unió vezetői Orbán Viktort arra, hogy ne vétózza az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot. Azt is leszögezte, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek lassan a háború reális lezárásán is gondolkodnia kellene.

2024. január 03. 11:06

Az európai nemzeteknek egyenként kell folytatniuk Kijev segélyezését, ha fenyegetéssel és engedménnyel nem tudják rávenni Orbán Viktort arra, hogy hagyjon fel az uniós tervek akadályozásával – írja a The Wall Street Journal, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a fronton harcoló ukrán egységek egyre többször panaszkodnak lőszerhiány miatt, az ország szövetségesei pedig vonakodnak még több segítséget nyújtani.

William A. Galston szerint

ez főképp arra vezethető vissza, hogy Magyarország „oroszbarát vezetője", Orbán Viktor megvétózta az Európai Unió 50 milliárd eurós segélycsomagját a legutóbbi EU-csúcson.

A szerző azt állítja, hogy ez vészhelyzetet jelent Ukrajnának, és Joe Biden amerikai elnöknek hamarosan lépnie kell.

Ezt is ajánljuk a témában

Az újságíró megjegyzi, ha sikerül is célba juttatni az ukránoknak szánt pénzt, Volodimir Zelenszkijnek akkor is el kell gondolkodnia a háború reális lezárásán, mert az ellentámadás kudarcot vallott, és nem valószínű, hogy vissza tudják foglalni az oroszok által megszállt területeket.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Alejandro Pagni

 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. január 04. 13:07
A "mélyállam "végrehajtó szerve -a CIA-mindenre képes. Lásd :A JFKt lelövő "magányos" Lee Harwei Oswald-aki 3 helyről tüzelt egyszerre-akit Jack Ruby hasbalőtt a rendőrök gyűrűjében-majd gyorsan meghalt rejtélyes körülmények között. EZEK-a madárilyesztő futtatoi-UGYANAZOK. A "legdemokratábbak". :)
Palatin
2024. január 04. 11:55
Egyedül Orbán a garancia a magyarok túlélésére. Ezt bizton mondhatjuk. De ez felveti annak a kérdését, hogy mi lesz akkor, ha Orbán kiöregszik ebböl a szerepböl. Ki lesz az utódja? Ki kell, hogy nevelödjön egy következö keménytökü fideszes, aki ezt a vonalat tovább viszi. DE SAJNOS NEM LÁTOM, HOGY EBBEN VALAMI ALAKULNA. MINISZTERELNÖK ÚR, TESSÈK GONDOSKODNI, TESSÈK KINEVELNI AZ UTÀNPÓTLÁST, HOGY EZ A "RENDSZER" NE CSAK EGY RAGYOGÒ INTERMEZZÓ LEGYEN A MAGYAR TÖRTÉNELEMBEN, HANEM TARTÒS, KORSZAKOS MAGYAR VALÓSÀG.
Palatin
2024. január 04. 11:50
Magyarok, ne engedjétek Orbánt Ukrajnába! A CIA LIKVIDÀLNI AKARJA ORBÁNT. A CIA-nak semmi nem számít, az amerikai érdekeket keresztül akarja verni, még ha az milliók életébe kerül is. Castro ellen több száz merényletet próbáltak meg, szerencsére egyik sem sikerült. A CIA annál sokkal kevesebbért is, mint amit Orbánnak felrónak, simán kinyir politikusokat. Ha az áldozat egy "barát", akkor a különbség csak annyi, hogy nem hencegnek el vele, hogy ök voltak. Orbán egyáltalán nem menjen Ukrajnába! Mit keresne ott? Törbe csalhatják. Tudni kell, hogy az USA mindent elkövet azért, hogy az ö elképzeléseik szerint alakuljon a háború kimenetele. Emberélet nem számít. Sokkal fontosabb lenne, hogy Orbán védelmét jelenntösen meg kell erösíteni. Az is lehet, hogy a CIA már dolgozik ellene a terveken, az ukrajnai látogatás is az ö ötletük lehet. Ukrajna "veszélyes ország, bármikor történhet az emberrel valami." Ezen komolyan el kellene gondolkodni.
ekeke1
2024. január 04. 02:51
" de mi van, ha Orban Viktort a csaladjaval zsaroljak meg. Ha az Eu-tol nem is, a CIA-tol ez barmikor kitelik. Tul sok filmet nézek? " Nem a filmekből fogja megtudni, német filmekből bizonyosan kizárt, de magyar filmekből ha másmiért is, de szintúgy nem, hogy Horthy kormányzó fiát hogyan rabolta el a Skorzeny vezette kommandó, hogy aztán zsarolhassák vele... (A Panzerfaust hadművelet.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!