Agyonlőtték a férfit, aki machetével támadt rendőrökre Savanyúkúton

2024. január 06. 07:44

Egy családi veszekedés eszkalálódott.

2024. január 06. 07:44

A Kronen Zeitung beszámolója szerint egy családi veszekedéshez riasztották a rendőrséget az ausztriai gyógyüdülőhelyen, Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn). A kiérkezett egyenruhásokra egy bozótvágóval támadt a családfő, a férfit végül lelőtték. Az egyik rendőr „meghatározatlan súlyosságú” sérüléseket szenvedett, bár védőmellényt viselt. Petra Bauer, az ügyészség szóvivője szerint: 

A feltételezett elkövető a lövések következtében meghalt”.

A burgenlandi tartományi rendőrigazgatóság az este folyamán arról számolt be, hogy a közbelépő rendőrök kezdetben arra kérték a támadót, hogy tegye le a fegyvert és működjön együtt. A férfi azonban ezt figyelmen kívül hagyta, még a paprikaspray használata sem járt eredménnyel. Amikor a gyanúsított rátámadt a rendőrökre, az elsőként reagáló rendőrök lövést adtak le szolgálati fegyverükből. A támadót bár megállították, de az életét vesztette.

Nyitókép: AFP. Illusztráció.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandineradam
2024. január 06. 16:18
"A támadót bár megállították, de az életét vesztette" Kíváncsi lennék, hogy ennek a mondatnak a kiötlője mire gondolhatott. De hát nem várhatjuk el a Mandiner "újságíróitól", hogy tudjanak magyarul.
Xplorator
2024. január 06. 13:03
Ha fehér ember az elkövető, a sajtó mindig pontosan definiál pl. "NÉMET férfi", "CSEH férfi", NORVÉG férfi"...stb. Olyant viszont még sosem olvastam hogy "CIGÁNY férfi", "ARAB férfi", "NÉGER" férfi...stb. Az ő esetükben szimplán "férfi", esetleg "fiatal".... Az átlagember meg automatice egy fehér magyart képzel maga elé ilyenkor... És ezért írják a balliberális belpesti éttermiségiek, hogy sokkal több FEHÉR, MAGYAR követ el gyikosságot, vagy nemi erőszakot mint cigány, arab, vagy néger...
survivor
2024. január 06. 13:00
És bemutatják a gyilkos rendőrpisztolyt is... A fűrészes szélű machete mellett . Palestina will be free !
survivor
2024. január 06. 12:55
Etnikum volt ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!