A világ legegyértelműbb érvét dobták be a horvátok, hogy Magyarország miért nem oroszbarát

2024. január 03. 09:20

A 7dnevno szerint Magyarország a hadiipari szerződésekkel is bizonyítja, hogy nem Oroszország érdekében cselekszik, ha pedig a nyugati sajtó vádjai megalapozottak lennének, akkor Berlinben megőrültek, hiszen csúcstechnológiához juttatnák Moszkvát.

2024. január 03. 09:20

Miközben azt olvasni, hogy Magyarország Oroszország trójai falova, a német Rheinmetallal közösen tervezi a Leopard tank utódjának gyártását – hívta fel a figyelmet a horvát 7dnevno. A trójai falova kifejezést egyébként nem csupán a nyugati sajtóban használják előszeretettel, Szabó Tímea is bedobta a „közösbe".

A horvátok szerint nincs szilárd alapja a Magyarország elleni sajtóhadjáratnak, amely alapján Orbán Viktor a Kreml ügynöke, ezzel szemben tény, hogy a kormányfő a magyar érdekeket tartja szem előtt,

és Törökországhoz hasonlóan „akadnak saját döntései" – ami viszont nem jelent oroszbarátiságot. Hozzátették, a magyar félnek egyszerűen megvannak a saját taktikai és stratégiai céljai.

A portál úgy véli, Magyarország ezt azzal is bizonyítja, hogy a német haditechnika egyik legnagyobb vásárlója, és jelentős szerződést kötött a Rheinmetallal. Mario Stefanovi kiemelte,

ha Orbán Viktor valóban Moszkvának dolgozik, ahogyan azt a nyugati sajtó megpróbálja bizonygatni, akkor Berlinben valaki megőrült, hogy a megállapodással nyugati technológiát juttat az oroszoknak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Miguel Medina

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefan74
2024. január 04. 06:49
Hiába a logikai érvelés, a ratyiknak nincs mivel ezt felfogni. És ha orosz barát is lenne, akkor mi van? Semmi! Ez is csak a ratyikat zavarja.
lajajakab11
2024. január 03. 19:44
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
dryanwolf
2024. január 03. 19:27 Szerkesztve
...a magyar félnek egyszerűen megvannak a saját taktikai és stratégiai céljai. "...megveszi majd nekem a Roszatom." (dr. kádárjános)
B_kanya
2024. január 03. 16:14
Kovács UbulB_kanya 2024. január 03. 15:56 "Agitprop Kanyov, te foglalkozz azzal, hogy lehet-e vajon télen zöld füves területet találni " Kelet-fuckrajnában, dezinformátor buksika? Ja, ott nem.... Na és akkor NEM CÁFOLTAD, sőt meg sem próbáltad tagadni, hogy az EU ellensége lennél. Ezt beismerésnek veszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!