A hit lehet függés, talán úgy, mint a drog?

2024. január 19. 15:57

Mit gondoltok?

2024. január 19. 15:57
45th Christopher Street Day Demonstration in Berlin, Germany
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Ez a fiú itt a képen Antok. 22 éves, Lengyelországban él. Nem színész, hanem valós személy. A Lengyel hitfüggő c. film főhőse. Antok többször is kiment a Pride-ra, egyszer úgy, hogy ellentüntetőként még bigott katolikusként a rózsafüzérje morzsolásába és a hangos imádkozásba kapaszkodott, máskor pedig úgy, hogy szépséges szerelme oldalán, akivel vallása szerint »bűnös« testi viszonyt is folytatott, átállt a másik oldalra. Vajon mi történt vele? Hogyan volt képes ekkora pálfordulásra? Vajon milyen az a vallásosság, ami inkább tekinthető függésnek, mint felszabadítónak? S hogyan lehet lejönni erről a »drogról«?

Ezt is ajánljuk a témában

Tudom, hogy meglepő talán egy teológustól egy ilyen kérdés. De azt is tudom, hogy akik itt vagytok az oldalamon, sokan közületek ateisták vagy olyanok, akik hívők, de sajnos nagy mértékben csalódtak az egyházaikban és elhagyták azokat és a hitüket inkább belül élik meg. Titeket kérdezlek most arról, hogy szerintetek milyen az, amikor egy vallás drogként funkcionál és hogyan lehet lejönni róla?”

Fotó: NurPhoto via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Meduza99
2024. április 26. 15:19
Teológus......
ringwoodite
2024. január 21. 08:42
Majd megtudod hogy milyen függés amikor belevágnak a földbe 2 méter mélyre...
moricka13-3
2024. január 21. 06:25
A többség jól tudja, nem is csak gondolja,, hogy Perintfalvi Ritánál lehet függés az úgynevezett " hit ", talán úgy mint a drog, akár nem is, Őkelme az értékítéletében így se,meg úgy sem normális. Punktum!.
Nimril
2024. január 21. 05:22
Hát na...., az elvtársak is megmondták már annó, hogy „a vallás a nép ópiuma”! Az elvtársnő csak ehhez a régi kommunista hagyományhoz nyúl vissza. Bazmeg, és ez teológus...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!