A brüsszeli források fenyegetnek: kemény fellépést ígérnek Magyarország ellen

2024. január 23. 08:48

Zsarolásra kész a jogállamiságot és a demokráciát hangosan védelmező brüsszeli bürokrácia: újabb büntetéseket vetne be, ha Orbán Viktor nem támogatja Ukrajna 50 milliárd eurós segélycsomagját.

2024. január 23. 08:48

Az Európai Unió vezetői készek keményen fellépni Magyarországgal szemben, ha Orbán Viktor miniszterelnök a jövő heti rendkívüli csúcstalálkozón továbbra is blokkolná az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós pénzügyi segélycsomagot – írja brüsszeli forrásaira hivatkozva a Bloomberg.

A lap rámutatott, hogy zsarolásra készül Brüsszel: elindítja a Magyarországgal szembeni büntetőintézkedések következő szakaszát, és a szavazati jogának elvételével próbálkozik, ha Orbán Viktor akadályozná a közös döntést.

Azt azért érdemes megjegyzi a cikk kapcsán, hogy egyrészt az EU-csúcsok előtt jellemző, hogy hatalmas nyomást próbálnak helyezni Magyarországra, másrészt Robert Fico nemrég azt ígérte, soha nem fogja hagyni, hogy Magyarország jogait korlátozzák az EU-ban, márpedig a szavazati jog elvételéhez Szlovákia igenjére is szüksége lenne Brüsszelnek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2024. január 23. 17:08
Jogállamiság, kettős mérce. Centiméter-inch. Az EP-EB centiről centire incselkedik, plusz a jogállamot-amit elismert az EB, azt mérföldköves Dobrev-Cseh stb. pata-patáliás köblábban mérik.
Oldalkosár
2024. január 23. 17:06 Szerkesztve
A brüsszeli vezetők és a tagállamok többségének kormányai gyűlölik európai népeit, imádják a betóduló niggereket, arabokat és Soros és Biden faszát szopva az ukrán náci terrorállamot.
iimre
2024. január 23. 16:56
"Józsi6 jan23. 09:17 Tényleg nem értem: a tagállamok miért nem dobják össze a pénzt Ukrajnának, külön- külön, a rájuk eső részt ? Ezt Orbán is vállalta és vállalja. Miért nem mer a többi 26 állam a választóik szemébe nézni és mondani: azért lesz kevesebb műtét, mert a pénzt Ukrajnába küdtem. Azért csökkent a mezőgazdasági támogatás, mert a pénzt Ukrajnába küldtem. Beszari, sunnyogó gerinctelen alakok. (Tudom már: Rothschildék elesnének a kamattól. Ezért lobbizik Brüsszel a közös hitel mellett)" Itt a részletes magyarázat, már régóta nem titok: (https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/03/volodimir-zelenszkij-elnok-urnak-es-a-tobbieknek) A végétől visszafelé negyedik bekezdés, az ÖRÖKHITEL, így kezdődik: "És van egy bónusz is, amit megnyerhetünk: Majd egy uniós donoralap jön létre Ukrajna javára. Miből? Hát közös hitelfelvételből. Honnan lesz a hitel? A »nemzetközi pénzpiacokról«. Mennyi hitel? Több ezer milliárd euró a cél." És így tovább — de érdemes elolvasni az egészet…
Perger
2024. január 23. 13:25
Ha valaminek nincs jogalapja akkor azt bíróságon kell rendezni a jog alapján. 20 millárd ennyit igazán megér! Ami veszteséget nekünk ezzel teremtettek azt meg hozzá kell tenniük! Ha kiderül, hogy ez mekkora pénzszórás ill. veszteség a brüsszeli bürokrácia részéről akkor őket is számon kell kérni a bíróságon és ell kell ítélni őket! Az EU költsévetése nem játék a számokkal. Politikai hasznot nem a "mindenki pénzén" kell szerezni hanem reális, konstruktív teljesítményekkel ami itt nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!