Zelenszkij válaszolt Orbánnak: Ukrajna minden kötelezettségének eleget tett, egy megígért döntésről beszélünk

2023. december 14. 13:45

„Ma egy dolgot kérek önöktől: ne árulják el az ukrán embereket és az Európába vetett hitüket” – mondta az ukrán elnök, aki videókapcsolaton keresztül mondott beszédet a brüsszeli EU-csúcson.

2023. december 14. 13:45
null

„Ukrajna minden kötelezettségének eleget tett, meghozta az uniós csatlakozáshoz szükséges legfontosabb törvényeket” – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön, a brüsszeli EU-csúcson videókapcsolaton keresztül elmondott beszédében. Az Európai Tanács által közreadott beszédben az ukrán elnök kijelentette: a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről szóló döntés létfontosságú, „Európa most nem lehet határozatlan”.

Szavai szerint nem akarhatják a tagállami vezetők, hogy Európát megbízhatatlannak tekintsék, ugyanis Ukrajna egyértelmű ajánlásokat kapott a továbblépésre az uniós csatlakozáshoz vezető úton.

Egy megígért döntésről beszélünk. Nem hallottam semmilyen ellenérvet arra vonatkozóan, hogy miért ne valósíthatnának meg egy, az egész Európa által elfogadott tervet” – fogalmazott. Az egyértelmű ütemterv szerint az uniós csúcson politikai döntést kell hozni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, válaszul arra, amit Ukrajna elért – emelte ki.

Ma egy dolgot kérek önöktől: ne árulják el az ukrán embereket és az Európába vetett hitüket”– fogalmazott. Zelenszkij kiemelte: az ukrán EU-csatlakozásról szóló esetleges negatív döntést Putyin egész Európa ellen fogja felhasználni. Nem szabad megadni neki ezt az első és egyetlen győzelmet – húzta alá. Európának győznie kell, a megállapodásokat tiszteletben kell tartani, és a szavaknak számítaniuk kell – tette hozzá beszédében az ukrán elnök.

A nap folyamán korábban Orbán Viktor is megszólalt Ukrajna EU-s csatlakozásáról.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: STR / Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

 

Összesen 380 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. december 15. 15:52
Haladunk az amerikai terv szerint. Ukrajna lesz az új Németország, amerikai nukláris támaszpontokkal. Ha Putyin hagyja. És hagyja?
alexandrosz-2
2023. december 14. 21:13
Hahahaha! A vétotlan kópcös geci csicska alaposan átbaszta a népét. Ismét. De mèg hátra van az ukránok és a komisszárok újabb százmilliárd eurója. Azt is megszavazza a vétotlan köpcös geci csicska. Nem azt kell figyelni, amit hazudik, hanem azt, amit csinál! Rohadjon meg!
Janika50
2023. december 14. 20:49
A 26 állam és kormányfő most aláirta többtizezer ukrán ember halálos itéletét. Rövid távon. Hosszabb távon, ugy egy másfél éven belül pedig az Eu teljes leüllesztését. Mert szerény véleményem szerint, -nem először adok hangot ennek- nem hoholék csatlakoznak az Eu-hoz, hanem az Eu Újkazáriához. Innentől már a speciális zongorista valoban világcsászár lesz, eddig csak önjelölt volt.
urban63
2023. december 14. 19:48
Ukrajna minden kötelezettségének eleget tett, Amerikával szemben! Eladtad a földeket, ipart nekik! A kapott pénzek felére vettél Amerikai kötvényeket, segítve a dollcsinak. Ezt nevezik a történelem legnagyobb pénzmosásának! 40 milliárd euróból mennyit vettél? Annyival gyengítve azt, és ezek a hülyék még adni akarnak. Na ez bizonyítja brüxel árulását, vazalluságát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!