Tragédia: az Izraeli Védelmi Erők harcosai véletlenül megöltek három izraeli túszt

2023. december 15. 20:27

A túszok a Hamász fogságából menekülhettek el, esetleg a terroristák hagyhatták hátra őket.

2023. december 15. 20:27
IDF, Izrael, katonák

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint a péntek reggeli harcok során a Gázai övezet északi részén fekvő Shejaiya településen az izraeli csapatok tévesen három izraeli túszt azonosítottak fenyegetésként, tüzet nyitottak rájuk, ezért meghaltak – olvasható a Times of Israel hasábjain. Hagari szerint az IDF viseli a felelősséget a „tragikus incidensért”.

Ez egy olyan terület, ahol a katonák sok terroristával, köztük öngyilkos merénylőkkel találkoztak” 

– tette hozzá.

Hagari megnevezett a túszok közül kettőt: Yotam Haim, akit a Hamász rabolt el Kfar Azából, és Samar Talalka, akit Nir Amból raboltak el. A harmadik túszt a családja kérésére nem nevezték meg.

Arra a kérdésre, hogy a túszok hogyan tudtak megszökni a Hamász fogságából, Hagari azt mondta, a hadsereg úgy véli, hogy elmenekültek, vagy a terroristák hátrahagyták őket.

Még nem tárták fel az incidens összes részletét

Nyilatkozatában Hagari azt mondta, hogy „a lövöldözés után, egy átvizsgálás és vizsgálat során azonnal felmerült a gyanú a halottak személyazonosságát illetően, és a holttestüket gyorsan elszállították Izraelbe vizsgálatra, ahol azonosították is őket”.

Ez egy szomorú és fájdalmas esemény mindannyiunk számára. Az IDF felelősséget vállal mindazért, ami történt” 

– mondta.

Az IDF még mindig dolgozik a tények összegyűjtésén és az incidens részleteinek tisztázásán, de időközben a túszok azonosítására vonatkozó új protokollokat adtak át a szárazföldi erőknek, hogy mindent megtegyenek egy újabb tragikus esemény megelőzése érdekében.

Az IDF mély sajnálatát fejezi ki a katasztrófa miatt, és osztozik a családok gyászában. Legyen áldott az emlékük” – tette hozzá Hagari.

Nyitókép: Israel Defense Forces (IDF) / Ha / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2023. december 16. 14:29
Mást sem tudnak, csak gyilkolni.
Szvv
2023. december 16. 12:30
Es meg be is vallja? Ez vmi agyfingas lehet..
Roadkill
2023. december 16. 11:59
ahol fát vágnak...
powerage
2023. december 16. 07:53
"Az IDF mély sajnálatát fejezi ki a katasztrófa miatt" Itt mire gondolnak? Hogy lelőtték őket, vagy arra, hogy ez kiderült?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!