Sorban bukkannak fel a névtelen uniós diplomaták: a legújabb szerint Orbán Viktor csak három dolgot akar

2023. december 12. 11:54

A közelgő EU-csúcs előtt a külföldi portálok egymás után idézik a névtelenséget kérő uniós diplomatákat és magas rangú európai parlamenti képviselőket. Mindegyikük ugyanazt gondolja: a magyar kormány sem tehet mást, támogatnia kell Ukrajna finanszírozását és EU-csatlakozását.

2023. december 12. 11:54
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles

„Orbán Viktor pénzt, hatalmat és elismertséget akar" – jelentette ki a horvát Indexnek egy uniós diplomata, aki nem vállalta a nevét, de a véleményét igen, hogy a magyar miniszterelnök szerinte miért akadályozza Ukrajna finanszírozását és EU-csatlakozását.

Az elmúlt napokban, közeledvén az EU-csúcshoz, egyre több portál idéz névtelenséget kérő diplomatákat és magas rangú uniós forrásokat. Mindegyikük ugyanazt mondja: Magyarországnak nem szabad ellenkeznie az ukránok támogatásának ügyében.

Akad olyan is, aki bővebb véleményét fogalmaz meg, és ugyancsak név nélkül azt mondta: „Már lefolytattuk a stratégiai vitát Ukrajnáról, és mindannyian egyetértünk abban, hogy Kijevnek meg kell nyernie ezt a háborút. Így nem kétséges, hogy folytatni kell az eddigi politikát, ezt üzenem a magyar gengsztereknek is”.

A Politico pedig szintén magas rangú európai parlamenti képviselőkre hivatkozva állítja azt, hogy Magyarország nem kaphatja meg a neki tényszerűen járó uniós forrásokat, mert nem teljesítette a feltételeket. Más viszont azt mondja, ha a magyarok beperelnék az Európai Bizottságot, nyernének, ezért a Bizottságnak nincs más választása, mint utalni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. december 12. 18:16
adjátok át putinnak az üzenetet, hogy ti eldöntöttétek, hogy ukrajnának meg kell nyerni a háborút lehet belehal a röhögésbe baszd meg ezek tényleg azt hiszik, hogy amit ők kitalálnak az úgy van vagy úgy lesz ezek BETEGEK
fintaj-2
2023. december 12. 16:49
Aki nevét nem adja a véleményéhez, az senki. Aki ennek a senkinek a véleményét közvetíti, az hasonlatos a messziről jött emberhez aki azt mond amit akar, hiteltelen amit mond.
survivor
2023. december 12. 16:46
alexandrosz-2 azt szeretné ha Magyarország kilépne az EUból. Nem rossz ötlet---de hogyan ?
survivor
2023. december 12. 16:43
hogy Kijevnek meg kell nyernie ezt a háborút Oké..oké... Putyin is tudja ezt ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!