Politico: az Egyesült Államok titokban puhatolózik az ukrán béketárgyalásokról

2023. december 28. 15:14

A lapnak nyilatkozó források szerint már a Biden-kormányzat is nyitottabb az orosz-ukrán háború lezárásával kapcsolatban.

2023. december 28. 15:14

Érdekes információk birtokába jutott a Politico. A lap számára több, a neve elhallgatását kéri tisztviselő árult el nagyon sok fontos információt az Egyesült Államok jelenlegi külpolitikájáról. Az egyik személy például azt közölte a Biden-kormányzatról, hogy Ukrajnának immár a védekező háborúban segítenek elsősorban. Ennek megfelelően a háttérben folyó tárgyalások során arra biztatják a kijevi vezetőket, hogy kezdjenek el védekezni.

Valaki szerint azért is jobb lenne, ha Ukrajna inkább a megmaradt és visszaszerzett területeinek védelmére koncentrálna, hogy

minél jobb helyzetben legyen a háború végét elhozó tárgyalások esetén,

hiszen azok idővel elkerülhetetlenek lesznek.

A háború lezárásnak lehetősége

„Ezek a megbeszélések  (a béketárgyalásokról) megkezdődtek, de (a kormányzat) nem hátrálhat meg nyilvánosan,

mert ez politikai kockázatot jelent Biden számára” – erről már egy kongresszusi tisztviselő beszélt a lapnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Kiakadtak az oroszok Magyarországra

„Kimondhatjuk, hogy a NATO komolyan készül egy lehetséges konfliktusra velünk” – árulta el a véleményét Marija Zaharova a magyar vezetésű NATO-hadgyakorlatról.

Tegnap, 15:14

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. december 29. 12:00
Lassan már készíthetik a helikoptert, amelyik kimenti az embereiket az elnöki palota tetejéről
kukasmacska
2023. december 28. 23:49
Lehet, hogy valaki szólt az amerikaiaknak, hogy az oroszok jó ideje egy akkora területet tartanak az uralmuk alatt, mint Massachusetts, New Hampshire, Vermont és Maryland együttvéve? És nem úgy látszik, hogy ezen a helyzeten javítanának az ukránok.
alexandrosz-2
2023. december 28. 20:27 Szerkesztve
Amilyen bolond módon beszopták a ruszkik Minszket kétszer is a nyugattól, most beszophatják ismét. 3-4 év és a nyugat állig felfegyverzi a hoholokat. Hülye lenne Putyin, ha hagyná. De ki tudja. Volt már ennél sokkal érthetetlenebb döntése is a ruszkiknak. Nem is kevés.
concrete
2023. december 28. 18:30
A háború természetesen orosz győzelemmel ér véget. Hogy is lehetne másképp? Más kérdés, hogy a NATO de facto a tűzszüneti vonalig terjedően jelenik meg harcoló alakulatokkal. Többet egy pisztolylövés sem irányulhat Ukrajna felé annak a kockázata nélkül, hogy eltalálhat egy NATO katonát. Békekötés nem lesz, hiszen senki sem fogja távlatosnak tekinteni a tűzszüneti vonalat - ami ettől még akár olyan hosszú életű is lehet, mint Koreában. Nyilván sokkal értelmesebb dolog lenne a pénzt Ukrajna gatyába rázására költeni, mint rombolásra. Főleg az oroszok lefoglalt pénzét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!