A Sorbonne professzora kimondta, minek a mestere Orbán Viktor

2023. december 07. 10:46

A nyugati sajtó kiemelten foglalkozik Orbán Viktor és Emmanuel Macron találkozójával, valamint a magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos politikájával. A La Croix-ban megjelent vélemény alapján Orbán Viktor a legtöbbet hozza ki a vétó erejéből.

2023. december 07. 10:46
ORBÁN Viktor

Orbán Viktor mestere azoknak az alkuknak, amikor kihozhatja a legtöbbet a vétója erejéből – áll a La Croix cikkében, amely elsősorban a jövő heti uniós csúcstalálkozóval, valamint a magyar miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök csütörtök esti egyeztetésével foglalkozik.

Ezt is ajánljuk a témában

Krysztof Soloch, a Sorbonne professzora, Közép-Európa szakértője rámutatott, Magyarországon elvi kérdéssé vált az ukrajnai magyar kisebbség jogainak védelme, ezért aligha születhet megállapodás Ukrajna EU-csatlakozásának ügyében.

A professzor szerint

Orbán Viktor a magyar identitás védelmezőjeként kíván kiállni a brüsszeli beavatkozással szemben.

A cikk idéz egy európai tisztviselőt, aki arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök mindig készen áll egy üzletre, ám nagy kérdés, mi lehet az ára annak, hogy ne akadályozza Ukrajna támogatását.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 15. 22:21
A gerictelen zsarolásnak..Mocsadék szarjankó.
falcatus-2
2023. december 07. 15:27
békalepcse, megnéztem , de sajnos én komolytalannak tartom, nem a válaszát, hanem a tudósítás tartalmát, következtetését.
falcatus-2
2023. december 07. 15:25
békalepcse2.0 2023. december 07. 11:19 Falcatus. Válaszoltam a klima cikk alatt." megnézem
Dixtroy
2023. december 07. 15:22
"Orbán Viktor a magyar identitás védelmezőjeként kíván kiállni a brüsszeli beavatkozással szemben" Az beszél így, akinek bármilyen álláspont csak egy fel és levehető kabát, mintha az identitás védelmezője (amúgy ez mi a faszomat jelent? az Ukrajnában őshonos magyarok elvett jogainak visszaadásáról van szó, milyen identitás??) csak egy ilyen cím lenne, mint észak őrzője, vagy a király segítője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!