„Nincs jel arra, hogy többet kellene tenni” – német pénzügyminiszter Ukrajna támogatásáról

2023. december 27. 08:34

Christian Lindner leszögezte azonban azt is, hogy országa Ukrajna oldalán áll, szerinte „a béke és szabadság európai rendjét védik” az ukránok az oroszok elleni háborúban.

2023. december 27. 08:34
LINDNER, Christian

„Jelenleg nincs arra utaló jel, hogy többet kellene tenni” – mondta az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítségről az ntv.de-nek nyilatkozó Christian Lindner német pénzügyminiszter. Leszögezte azonban azt is, hogy országa Ukrajna oldalán áll, szerinte „a béke és szabadság európai rendjét védik” az ukránok az oroszok elleni háborúban. 

Fegyverrendszereket szállítunk, pénzügyi segítséget nyújtunk és sok ukránnak nyújtunk menedéket Németországban. Már most is mi vagyunk Ukrajna második legnagyobb finanszírozója világszerte. Németország finanszírozza az Európából érkező segélyek felét. Jelenleg nincsenek arra utaló jelek, hogy többet kellene tenni” – jelentette ki Lindner, aki a jelenlegi német pénzügyi helyzetet elemezve elmondta: 2021 óta 69 százalékról 64 százalékra csökken az adósságráta jövőre, mindezt úgy, hogy közben jelentősen támogatták Ukrajnát. 

Lindner ezt a folyamatot szeretné folytatni. „Szükségünk van erre a pufferre, hogy teljes mértékben reagálni tudjunk az olyan válságok esetén, mint a világjárvány” – indokolta a pénzügyminiszter.

Közben az ukrán költségvetésből 29 milliárd dollár hiányzik, Szerhij Marcsenko pénzügyminiszter szerint az ország 2024-ben összeomlik nyugati segítség nélkül. Ukrajnát az USA mellett az Európai Unió támogatásai mentették meg korábban, összesen 84 milliárd euró ment Brüsszelből Kijevbe a háború kitörése óta.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 27. 17:17
Balf németek, eladták a saját hazájukat a migránsoknak és most még az iparukat is a nagy Oroszország elleni megsemmisítésben! Marad nekik a gyertyafény!
pollip
2023. december 27. 11:58
Nem aggódom. Majd kaptok jelet és ennek megfelelően fogtok működni.
blondiner
2023. december 27. 11:11
Már készül az európai "tavasz". Lesz még itt is woke forradalom. A demokrácia bekopogtat Európába :D
ptrfarkas43
2023. december 27. 10:47
Úgy látszik, hogy a komának még nem csörgött a piros telefon, de ami késik nem múlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!