Német lap: Az USA is alábecsülte Putyinékat, elbukott az ukrán ellentámadás

2023. december 16. 15:48

A Bild szerint az ukrán vezérkar úgy döntött, hogy átgondolja a katonai stratégiát, és félbeszakítja az orosz hadsereg újabb területeinek meghódítására tett kísérleteket.

2023. december 16. 15:48
null

A régóta várt ukrán ellentámadás elbukott – kürtöli világgá előfizetéshez kötött cikkében a Bild, amely egy jelentésre hivatkozva azt írja: nemcsak Ukrajna, de az ellenoffenzíva előkészítését segítő USA is drámaian alábecsülte a putyini Oroszország képességeit. 

A Bild egy másik, friss cikkében pedig azt írja, hogy az ukrán vezérkar úgy döntött, hogy átgondolja a katonai stratégiát, és félbeszakítja az orosz hadsereg újabb területeinek meghódítására tett kísérleteket, számol be az Index. A lap szerint az ukránok most inkább arra koncentrálnak, hogy minél több orosz katonát likvidáljanak a saját erőiket ért minimális veszteségek mellett.

Célunk a minél kedvezőbb veszteségarány elérése. Ha az arány 10:1 a javunkra, akkor folytatjuk a védekezést a frontvonalon, ha az arány 1:1, akkor visszavonulunk” – fejtette ki az ukrán stratégiát egy tiszt.

Nyitókép: Elesett bajtársukat, Andrij Tracsukot siratják ukrán katonák a kijevi Függetlenség terén tartott gyászszertartáson 2023. december 15-én. A 2014-es Majdan-tüntetéseken részt vevő veterán december 9-én esett el az orosz erőkkel vívott harcban a dél-ukrajnai Herszon közelében.
MTI/AP/Jevhen Maloletka

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haxima
2023. december 18. 15:43
"Ha az arány 10:1 a javunkra, akkor folytatjuk a védekezést a frontvonalon, ha az arány 1:1, akkor visszavonulunk” – fejtette ki az ukrán stratégiát egy tiszt." hahaha Ennyire nagyképűek még a náci árja ss hadosztályok sem voltak. Mi a lószart gondolnak ezek magukról?
Megtalálta
2023. december 17. 10:18
Az egész ellentámadás egy totálisan elbaszott PR kampány volt. Zaluzsnij tavaly decemberben az Economistban jelentette be, hogy ők bizony el akarják vágni a szárazföldi összeköttetést a Krímmel. Ehhez kell neki 300 tank, 500 páncélos, 500 tüzérségi fegyver, és muníció. Eközben az oroszok kiépítettek egy védelmi vonalat Zaporizsjánál. Három védelmi vonal. Nyilván olvasták az Economist interjút, és komolyan vették. Mégis mennyi esély volt rá, hogy 12 hadosztály megrohamozza és áttöri az oroszok kiépített védelmi vonalait? Aznap, június 8-án, mikor az egész megindult, nagyon jól lehetett tudni, hogy az egész kudarcra van ítélve. A páncélosok hullottak, mint a legyek, a KA-52-es helikopterek leszedték az összeset, az ukránok meg légvédelem híján semmit nem tudtak ez ellen tenni. Jól lehetett tudni a kezdetek kezdetétől fogva, hogy ez az egész így szar. Így nem tervezünk katonai hadműveletet, hogy jó előre bejelentjük, hol támadunk, mekkora erőkkel, és aztán pontosan ezt tesszük.
pillangoserik
2023. december 17. 10:15
Szegény emberek minden háborúban megszívták zelenski barátai meg csak lopnak
JHonny68
2023. december 17. 08:51
Zselé és Bide bá' mikor kerül Hágába népirtásért!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!