Már a németek is lezárnák a háborút? Az ukránok berlini nagykövete tagad

2023. december 23. 18:39

A Spiegel zárt ajtók mögötti tárgyalásról adott hírt, az érintettek azonban tagadnak. Összeszedtük, mit tudni jelenleg a Spiegel-botrányról.

2023. december 23. 18:39
Bundestag

Ukrajna németországi nagykövete szombaton visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint Berlin zárt ajtók mögött nyomást gyakorol Kijevre, hogy kössön békemegállapodást Oroszországgal – írta meg szombati cikkében a Politico.

Előzmények

A lap szerint a találgatásokat a Der Spiegel pénteki beszámolója fűtötte, amely szerint a washingtoni német nagykövetségen október végén rendezett „titkos orosz vacsorán” Olaf Scholz német kancellár legközelebbi munkatársa, Wolfgang Schmidt állítólag „euforikusan méltatta” Samuel Charap amerikai agytröszt azon javaslatát, amely szerint az ukrajnai háborút a Moszkvával kikényszerített tárgyalásos egyezség révén fejezzék be.

A Politico szerint azonban Oleksii Makeiev, Ukrajna berlini nagykövete az RRB német közszolgálati műsorszolgáltatónak adott podcast-interjújában tagadta, hogy a német kormány kényszerítette volna Kijevet, hogy fogadja el az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetőségét, amelyek Ukrajna területeinek visszafordíthatatlan elvesztéséhez vezethetnek. A nyomás „szintén nem” zárt ajtók mögött történt – tette hozzá Makeiev, aki szerint

Berlin nem erőlteti a tárgyalásos egyezséget.

Érdekesség, hogy a brüsszeli lap szerint a német kancellária egyik tisztviselője a Politicónak elmondta, hogy Schmidt (is – a szerk.) visszautasítja a Spiegel-jelentés „alaptalan állításait”.

***

Nyitókép: AFP / DPA / Michael Kappeler

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. december 24. 18:46
Nem csodálkozok a németek elkeseredésén, a németeknek már Moszkva alatt kellene állni megint.
László Zoltán
2023. december 24. 00:22
Ezt láttátok? Hatalmas: https://www.youtube.com/shorts/f6tjP9QcgZg
2023. december 23. 21:50 Szerkesztve
Milyen zöld az, aki támogat egy háborút? Az nem Zöld! A természetvédők az embereket miért nem védik? Az ember is a természet része! A háború a környezet és az ember legnagyobb ellensége! Hazugok ezek nem Zöldek! Hajrá BYD!
Vata Aripeit
2023. december 23. 21:44
Addig nem lesz kancellár, ameddig a háború tart. Szóval ma sem értem, hogy az újságíró, mitől lett a minden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!