Így kínlódik egy svéd tank a folyóvá vált ukrán utakon (VIDEÓ)

2023. december 24. 18:24

Szó szerint iszonyatos terepviszonnyal kell megküzdeniük a katonáknak.

2023. december 24. 18:24

Egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az ukrajnai terepviszonyok a nyugati harcjárműveket is kikezdik.

Arról korábban már beszámolt a Mandiner, hogy Ukrajnában az őszi-téli időszakban komoly problémák akadnak a frontvonalakon. A tavasz közepéig tartó időszakot nevezik raszputyicának Ukrajnában, amikor is az utak, a mezők járhatatlan mocsárrá, dagonyává változnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy új videó került elő az X-en, ami arra jó bizonyíték, hogy, a svédek által biztosított, Barracuda álcahálóval ellátott Stridsvagn 122 (alapvetően egy megerősített Leopard 2A5) számára is komoly akadályt jelent a saras idő.

Az erről készült felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. december 26. 06:58
A Leopard is "autópályára" készült tank. Az orosz terepre a T-34, T-72 jellegűek megfelelők. Extra széles lánctalp, mérsékelt súly, alacsony talajnyomás, erőteljes motor. Gondolom a svédek által ajándékozott tankok az északi területek terepviszonyaira készültek. Kiváló utak, fagyott talaj.
Nimril
2023. december 25. 20:13
1941-ben a német csúcstechnika is csődöt mondott ebben a sártengerben.... Ha ezek elsüllyednek, a baszott nehéz Abrams-ek vajon hogy bírják majd?
nempolitizalok-0
2023. december 25. 18:36
Az oroszok nem svéd tankokat használnak. "Ma olyasmi történt, amire 2022 nyara óta, és Donyeckben talán a donbászi konfliktus teljes 10 éve alatt számítottak. 2022 tavaszán az orosz hadsereg elkezdte megrohamozni az ukrán fegyveres erők Maryinsky erődített területét, ma végre befejeződött a művelet. Szergej Sojgu védelmi miniszter erről személyes találkozón számolt be Vlagyimir Putyin elnöknek. Marinka az Ukrán Fegyveres Erők egyik legerősebb erődített területe volt, amely az elmúlt 10 évben védekezésre készült, ellentétben például Mariupollal. A Maryinsky-fennsíkról még nehézgéppuskákból is lehetett ágyúzni Donyecket, a tüzérségről nem is beszélve."
luisbathhelena
2023. december 25. 18:17
A tavasz közepéig tartó időszakot nevezik raszputyicának Ukrajnában, amikor is az utak, a mezők járhatatlan mocsárrá, dagonyává változnak. A lósz@rt mama. Október-november-dec fele-sártenger dec-január-február megfagy a talaj- mehet a harc március-április- ismét sártenger Mindezt módosíthatja az épp aktuális hómérséklet, eső stb. Szóval van 2 db raszputyica, közte fagyott talaj és harcra alkalmas terep.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!