Ez okozhatta a székelyudvarhelyi gimnázium tragédiáját, melyben egy diák életét vesztette

2023. december 20. 07:46

Egy ásatás lehet a felelős.

2023. december 20. 07:46
null

Hétfőn délután összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának egy része, aminek következtében több gyermek is a romok alá szorult. Egy diák életét vesztette, egy másik gyerek állapota válságos, egy harmadik pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 

Hogy mi vezetett a tragédiához, egyelőre nem tisztázott. Néhány illetékes viszont azt gyanítja, az omláshoz köze lehetett annak, hogy közvetlenül az épület mellett ásással járó munkálatokat végeztek – írja a Maszol. Mindez egybecseng a diákok beszámolóival is, akik közül többen arról beszéltek a Hargita Népének, hogy amióta megkezdődtek a munkálatok, a falakon repedések jelentek meg, és egyre csak nőttek.

Közvetlenül a diákotthon összeomlása előtt a nevelőnőt riasztotta egy diák, hogy vészjóslóan reped a fal, ám mire a felügyelő odaért, már megtörtént a baj.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2023. december 20. 10:54
Nem tiszta az ügy! - A vállalkozó miért nem tudott arról, hogy a tanulók bejárhatnak, bent lakhatnak a lezárt épültrészben? - ha tényleg ki volt téve egy figyelmeztetés, akkor azt a bentlakás vezetés és a tanulók miért nem vették figyelembe? - mit keresett a 4 tanuló (2 fiú, két lány) a szobákban szünetben? - a jókora árok (3 m) senkinek sem tűnt veszélyesnek a fal tövében? - miért nem a téli-tavaszi-nyári szünetre lett az árokásás és s felújítás beprogramálva? etc, etc.
lájkbajnok
2023. december 20. 09:56
Orbán lapít.
Csomorkany
2023. december 20. 09:27
Csodálkoztam, milyen ásatás folyik Székelyudvarhelyen és pont kezdtem sajnálni szegény régészeket... Persze a lényeg semmivel nem lett jobb... Részvétem és imádságom a szülőknek, de talán pont emiatt lenne méltó a pontos fogalmazás...
Tehetős Totó
2023. december 20. 09:04
A vállalkozó egy közeli falu...vedéglő tulajdonosa. Rácuppant az építésre, mióta a tapasztaltabbak nekiestek az útfelújításnak, bicklisávokkal dúsítva. Hogy ki adott engedélyt neki, s hogy vezethette hályogkovács módra a munkálatokat...jó kérdés. Tény, hogy egy idióta törvény szerint év végéig el kell költeni a pénzt, különben elvész. Október végén kapták meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!