Az izraeli hadsereg célba vette a Gázai övezet középső részét

2023. december 22. 17:36

Eddig a terület 30 százalékát már evakuálásra jelölték ki.

2023. december 22. 17:36

Az izraeli hadsereg figyelmeztette a Gázai övezet középső részén lévő al-Bureij menekülttábor lakóit, hogy hagyják el a tábor déli részét – írja a BBC.

A lap szerint az izraeli hadsereg Gáza középső részén is fog hadműveleteket végrehajtani,

annak érdekében, hogy minél hamarabb megsemmisítse a Hamászt. „A biztonságuk érdekében azonnal át kell költözniük a Deir al-Balahban lévő óvóhelyekre” – üzente a tábor lakóinak Avichay Adraee, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) tisztviselője.

Deir Al-Balah szintén az övezet központjában van, de délebbre fekszik, mint Bureij. A lap megjegyezte, hogy a háború kezdete óta csaknem 11 hét telt el, és az ENSZ szerint a Gázai övezet 30 százalékát már evakuálásra jelölte ki az izraeli hadsereg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: JACK GUEZ / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 23. 18:07
Köztudott? Kétlem! Kozel Keleti Kétnépközi Konfliktus Kiszélesedése 1947-re tehető. Amikor az arabok nem hajtották végre az ENSZ 181. sz határozatát, mely olyan független PALESZTIN ÁLLAM kikiáltásra szólitotta fel őket, amely szuverenitását és határait az akkori két Világhatalom ( USA & SZU) garantálta volna. Nekik a saját hazánál már akkor is fontosabbnak tűnt, a zsidók gyilkolása. És ÖT alkalommal is hadseregekkel támadtak Izraelre. Sok idő eltelt, de ezekben a dolgokban azóta sincs változás. --------------------------- Az izraeli hadsereg előtt ott a bevált példa, csak követni kell. Az araboknál kevésbé embertelen náci agrsszorokat a végső megadásig üldözték és ritkitották az oroszok a v.háborúban. A végeredmény őket igazolja. A németek ma egy békeszerető nemzet.
Tommaso
2023. december 23. 17:52
a HamaSS nem pusztán terrorszervezet, hanem a saját gyerekeik életét sem kimélő népirtó diktatúra. Izraelnek az iszlamisták teljes kapitulációjáig kell űznie az ellenséget, ahogy az oroszok tették a nácikkal, és az amerikaiak a japcsikkal. Mert az agresszornak ez a sorsa.
lájkbajnok
2023. december 22. 23:37
Ajaj, Szardogánt megüti a guta.
Szvv
2023. december 22. 21:03
De megis hogy szoltak nekik? Szorolapokkal? Egyre kisebb helyre szorulnak. A rohadek hamaszt meg nem erdekli hany hal meg. Miert nem engedi be oket egyiptom?! Ha izrael tudja azonositani a hamasz tagokat, segitsenek, akkor ki lehetne szurni oket. Legalabb a gyerekeket engedjek at. Amugy meg remelem kiirtjak a hamasz minden tagjat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!