A jemeni húszik ismét lecsaptak, lángol egy újabb konténerhajó a Vörös-tengeren (VIDEÓ)

2023. december 27. 08:04

Emellett saját bevallásuk szerint drónokkal támadták a dél-izraeli Eilat városát és „más térségeket a megszállt Palesztina területén”.

2023. december 27. 08:04
null

A jemeni húszi lázadók saját keddi közlésük szerint újabb kereskedelmi hajót támadtak meg a Vörös-tengeren. Jahja Szaría, a síita lázadók szóvivője szerint a United nevű kereskedelmi hajó legénysége három figyelmeztetést is figyelmen kívül hagyott, ami miatt rakétákkal intéztek támadást ellene.

A hajót üzemeltető MSC vállalat megerősítette, hogy támadás érte a Szaúd-Arábiából Pakisztánba tartó konténerszállító hajót.

Jelenleg a teljes legénység biztonságban van, nincsenek sebesültek és a hajó teljes átvizsgálása zajlik” – ismertette a cég. A gázai övezeti háború kirobbanása óta a teheráni vezetés hátszelét élvező jemeni húszi lázadók fokozták támadásaikat kereskedelmi és hadihajók ellen a Vörös-tengeren. A húszik a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet leállítását követelik. Az amerikai hírszerzés mindemellett azt állítja, hogy Irán áll a támadás hátterében, amelyek megzavarták a világ egyik legforgalmasabb hajózási útvonalán, a Szuezi-csatornán keresztüli kereskedelmi forgalmat.

Szaría közölte azt is, hogy drónokkal támadták a dél-izraeli Eilat városát és „más térségeket a megszállt Palesztina területén”. Az egyiptomi hadsereg a nap folyamán közölte, hogy lelőttek egy drónt a Vörös-tenger partján található Dahab városának közelében. Izrael hasonló bejelentést tett egy ellenséges objektumról szintén a Vörös-tenger térségében.

(MTI)

Nyitókép: képernyőmentés

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 27. 19:20 Szerkesztve
Nem maradhat következmények nélkül az apartheid zsidó terrorállam népirtása. A támogatóik, sameszaik, csicskáik megfizetnek!
Mandiner444hu
2023. december 27. 15:20
Több muzulmán több terror
rockercicc
2023. december 27. 11:52
Bombázzák már le ezeket a férgeket a kurva anyjukba! Akkor meg majd visongás lesz, DE ezek nem érdemelnek könyörületet!
II.baljoska61
2023. december 27. 11:03
Előbb-utóbb szőnyegbombázás éri ezeket a lázadókat. Pár B52-es és Lancer valamint Spirit több robbanóanyagot dob rájuk egyetlen bevetésben, mint amennyit ők ellövöldöznek egy hónapban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!