Jordan Peterson is kiakadt a népirtást mentegető amerikai egyetemeken

2023. december 06. 13:37

Behódoltak az ideológia nyomásnak a legrangosabb tengerentúli egyetemek.

2023. december 06. 13:37
null

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a legrangosabb amerikai egyetemek elnökei nem voltak hajlandók egyenes választ adni arra a kérdésre, hogy megsérti-e a zsidók népirtására való felhívás az egyetemük magatartási kódexét vagy a zaklatásra vonatkozó szabályokat? 

Azt mondták, hogy ez „a kontextustól függ” és „attól, hogy a beszéd átcsap-e magatartásba”, azaz ténylegesen a zsidók megölésébe. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ez az eset is jól mutatja, hogy az elmúlt évtizedekben az újbaloldali mozgalmak teljesen átvették az irányítást az amerikai egyetemek többsége felett, ezek a radikális mozgalmak pedig sakkban tartják az intézmények vezetést, emiatt még az ilyen egyértelmű kérdésekben sem mernek egyenes választ adni, hiszen amint megteszik azonnal, az agresszív baloldali aktivisták céltáblájává vállnak. 

A meghallgatás meglehetősen nagy vihart kavart a közösségi médiumokban. Elon Musk mellett Jordan Peterson is reagált a történtekre, közösségi oldalán azt írta, hogy egyszerűen nem tudja elhinni, amit hall és lát. Azt is kijelentette, hogy mindhárom egyetem vezetőjének le kellene mondania. És szégyenkezniük kellene azért, amit mondtak.

Ezt is ajánljuk a témában

A hatalmasok valóban elbuktak

 – zárta bejegyzését Peterson.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. december 06. 23:19
Egyedül a zsidók írtanak most népet
Akitlosz
2023. december 06. 17:03
Azt tessék eldönteni végre, hogy van szólásszabadság vagy nincsen!
Oldalkosár
2023. december 06. 16:19 Szerkesztve
"Azt mondták, hogy ez „a kontextustól függ” és „attól, hogy a beszéd átcsap-e magatartásba”, azaz ténylegesen a zsidók megölésébe." Meztelencsiga. Amennyiben ezen egyetemek egyikén a feketék, a muzulmánok vagy az lmbtq közösség kiirtására hangzott volna el felhívás, az illetők már előzetesben várnák az első tárgyalást.
MaBaker
2023. december 06. 15:42
Petersont sajnos bekebelezte a cionnáci Daily Wire csapata Ben Shapiro-val meg Dennis Pragerrel. Bár nálam is nagy respekttel rendelkezik az öreg marhahúszabáló, de az utóbbi években sorra nézi be a dolgokat. Nyomatta a covid propagandát, aztán nyilvánosan megbánta, hogy felült a hoax-nak, harcol az internet deanonimizációjáért, miközben posztok meg pár dolláros utalások miatt lehetetlenítenek el embereket. Mostmeg kirohan a zsidók mellett természetesen. Annyi más ügyben szólalhatott volna meg, de nem azt tette... Mellesleg a Harward az utolsó helyen állt a szólásszabadság felmérésben az amerikai egyetemek között, mostmeg azzal takaróznak, hogy mindenki azt mondd amit akar... Röhely!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!