Rájár a rúd Kijevre, újabb ország fenyegetőzik blokáddal

2023. november 30. 09:25

December 1-jén 15 órától minden bizonnyal le fogják zárni a közös határátkelőt.

2023. november 30. 09:25

A Szlovákiai Közúti Fuvarozók Szövetsége (UNAS) úgy döntött, hogy december 1-jétől lezárja az ukrán határon lévő határátkelőt –írja a Do Rzeczy.

Az Ukrajnával közös határátkelőhely lezárásáról az UNAS elnöksége a szlovák közlekedési minisztériummal folytatott megbeszélések után döntött.

Megjegyezték, hogy a fuvarozók december 1-jén 15 órától lezárják a határátkelőt.

Az UNAS ugyanakkor sajtóközleményben tisztázta, hogy nem akadályozza az üzemanyag, élő állatok, humanitárius segélyek, friss vagy hűtött áruk, illetve katonai szállítmányok szállítását.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PAVLO BAHMUT / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béka
2023. december 06. 16:43
Ideje lenne,hogy az ukik kihuzzák a fejüket az amik alsõ testéből és megprobálják a maradék lakosságukat, területüket ,megmenteni akár Putyinnal való megegyezés árán is hiszen már látniuk kell nekik is,hogy a támogatóik milyen "szilárdan"elkötelezettek irányukba.
bunko-jobbos
2023. november 30. 12:07
Minél jobban szívatják az ukránokat a szomszédai, annál megkerülhetetlenebbek leszünk. Majd megnézzük, hogy az olaj és gázvezetékeket elzárják-e végül felénk, ahogy ígérték. ;-)
2023. november 30. 10:29 Szerkesztve
Arra leszek kíváncsi, ha mindezek után elkezdenek ezek az országok az EU-val is ellenkezni aztán szép sorjában a többi, majd akkor is Orbán fogja e gátolni az EU működését szerintük? És ássa alá az egységet? Vagy akkor majd elgondolkodnak e rajta, hogy talán az EU akadályozza az országok működését és nem a tagállamok ez EU működését?
formaegy-2
2023. november 30. 10:28
Nálunk mi a helyzet? Meg van-e már, hogy az a hirös gabonavonat hol állt meg, kik vették meg a gabonát, stb.stb.????? Indult-e már büntetőeljárás a MAV ellen pl.? Lehet itt naponta írni a lengyelekről, szlovákokról, de mi van a magyar-ukrán határon? Nehogy elhiggyük már, hogy nálunk olyan frappánsan tiszta minden, amikor a merkelcsorda az országot keresztül száguldozva el tud jutni a szlovák határhoz........ Szóval, nálunk mi a helyzet? Hány ukrán gabonát szállító vonat "feneklik" meg M.o.-on?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!