Nekiment az antiszemitizmusnak a német zöld alkancellár

2023. november 02. 19:25

A Hamász-párti tüntetések szervezőit akár ki is toloncolhatják az országból.

2023. november 02. 19:25
HABECK, Robert

„A Berlinben és más németországi városokban szervezett iszlamista tüntetések elfogadhatatlan mértéket öltöttek, és kemény politikai fellépéssel kell válaszolni rájuk” – mondta Robert Habeck német alkancellár az X-en megosztott 10 perces beszédében. 

A politikus kritizálta az országban jelenlévő muszlim csoportokat, valamint hangot adott a növekvő antiszemitizmus miatti aggodalmának. Kijelentette, az olyan antiszemita megnyilvánulások, mint a zászlóégetés, bűncselekmények, és az elkövetőknek viselniük kell a következményeket – írja a Politico.

„A német állampolgároknak az ilyen cselekedetekért bíróság előtt kell felelniük. A külföldiek viszont a németországi tartózkodásukat teszik kockára, mert akinek nincs tartózkodási engedélye és okot szolgáltat az eljárásra, azt kiutasítjuk!”

 – mondta.

A zöldpárti alkancellár egyúttal a németországi muszlim közösségeket is megrótta, amiért nem szólaltak fel a tüntetések ellen. Bár egyes csoportok elhatárolódtak az antiszemitizmustól és a Hamász terrorcsoport Izrael elleni erőszakos támadásától, Habeck szerint túl sokan nem nyilatkoztak semmit az üggyel kapcsolatban.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2023. november 06. 12:31
"A külföldiek viszont a németországi tartózkodásukat teszik kockára, mert akinek nincs tartózkodási engedélye és okot szolgáltat az eljárásra, azt kiutasítjuk" Igen? Kiutasítjátok? Tényleg? És hová? Te hülye agyatlan német. Viktor megmondta, a fogkrémet nem lehet visszanyomkodni a tubusba. Hát azt sem tudjátok, hogy melyik muszlim honnan jött! Így aztán semelyik ország nem fogja őket fogadni. Én tudnék egy megoldást. Van nektek tengeretek. A tengernek meg jó mély az alja. Na és igen sok benne az éhes hal...
BaGeNMY
2023. november 05. 10:41
Akár? Ki kell toloncolni a faszba. Aki nem eszi meg a disznóhúst azt is.
faramuci
2023. november 03. 08:16
Amikor a töketlen keménykedik........
Csopak
2023. november 03. 04:46
Eső után köpönyeg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!