Napi négy órás „humanitárius szünetet” vezet be Izrael

2023. november 09. 19:30

Az IDF ugyanakkor egyértelművé tette, hogy „nincs tűzszünet”.

2023. november 09. 19:30

A Fehér Ház szerint Izrael napi négy órás szüneteket tart katonai műveleteiben, Gáza északi részén – adta hírül a BBC. Az Egyesült Államok úgy tudja, hogy Izrael megkezdi a napi négy órás szünetek bevezetését Gáza északi részén – közölte újságírókkal John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivőjeszóvivője. Elmondása szerint a szünetek előtt három órával bejelentik majd azt, és a mai nappal el is kezdik.

„Az izraeliek pedig azt mondták nekünk, hogy a szünet ideje alatt nem lesznek katonai műveletek ezeken a területeken, és hogy ez a folyamat ma kezdődik” – tette hozzá. Emlékeztetőül, korábban az izraeli hadsereg azt mondta, hogy „taktikai, helyi szüneteket tartanak a gázai civileknek nyújtott humanitárius segélyek érdekében”, és egyértelművé tette, hogy „nincs tűzszünet”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MUSTAFA HASSONA / ANADOLU / Anadolu via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. november 10. 10:10
Nagy hiba. Nem szabad oda beengedni SEMMIT!
JHonny68
2023. november 10. 06:16
Népírtó gyilkosok!
backstablive
2023. november 10. 02:46
Minek? Forditva gondolod az arabja vezetne be valamit? Maximum a gàzt de inkàbb haggyjuk
Kozmosz
2023. november 10. 02:38
Fogyóban a munició?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!