Megbukhat a német kormány

2023. november 29. 16:02

Megkerülhetetlen tényezővé válna ugyanakkor az euroszkeptikus és bevándorlásellenes AfD.

2023. november 29. 16:02
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Az emberek is felismerték, hogy az elmúlt két év döntései nem értük, nem a jólétükért, hanem valami egészen más érdekből fakadóan születtek. Az erőltetett klímacélok, az amerikai politikának való görcsös megfelelés, vagy épp az autóipar leépítése minden, csak nem német érdek.

A mostani vesszőfutás pedig jól mutatja azt, hogy mi történik, ha egy ideológiailag sokszínű koalíció próbálja irányítani az országot. Intő jel ez az éppen erre készülő lengyeleknek és intő jel lehet azoknak is, akik 2022 után esetleg Magyarországon is ezzel próbálkoznának 2026-ban.

Nem véletlen, hogy ha Németországban előrehozott választásra kerülne sor, a most hatalmon lévő pártok annak a közelébe sem jutnának. Megkerülhetetlen tényezővé válna ugyanakkor az euroszkeptikus és bevándorlásellenes AfD, amelyet eddig megpróbált a többi párt karanténban tartani. Ha ez nem sikerülne a továbbiakban, az olyan áttörést jelentene a nemzeti erők számára, amely földrengésszerű változásokat indítana el az európai politikában is. Persze a hatalomhoz való ragaszkodás még megmentheti a jelenleg uralkodó koalíciós tákolmányt, ugyanakkor a következő hetekben érdemes lesz kiemelten figyelni a németországi eseményeket.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: HANNES P ALBERT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hobby024
2023. november 30. 07:59
Miért kell ezen csodálkozni! Annalena Baerbock egyértelműen kijelentette: nem érdekli a választók véleménye. Egyetlen dolgot felejt el, hogy a kormámányát és őt a választók juttattáka hatalomba. Ukrajna, a woke mozgalom, az ész nélküli zöld politika, az LMBTQ, a szivárványos zászlók lassan elérik a kívánt eredményt.
Silcon
2023. november 29. 19:55
P.F.Juli - fatman2023. november 29. 16:45 > Ha ők kimaradnak, akkor nem > A nagykoalícióba ők nem tartoznak bele. 2006-2010 szindróma. A CDU-SPD nagykoalíció csak azért, hogy a mainstream pártok mindenáron hatalomban maradjanak, azt eredményezi, hogy a következő választáson *mindegyik* jelentéktelenné válik és nevető harmadikként tarol az Afd.
nempolitizalok-0
2023. november 29. 18:47
De Botmixer szerint Európa azt akarja, hogy mi is jól működjünk, Mint a németek:DDD
nempolitizalok-0
2023. november 29. 18:23
Épp most olvasom, hogy Sholzék jövőre már 8 milliárddal támogatnák ukrajnát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!