Kuleba szerint siralmas állapotban van a Nyugat védelmi ipara, ezért nem kapnak elég lőszert

2023. november 14. 10:05

Ő is elismerte, hogy a Nyugat nem fogja tudni teljesíteni vállalásait Kijev felé.

2023. november 14. 10:05
null

Dimitro Kuleba egy interjúban úgy fogalmazott: elismeri, igazak azok a nyugati lapokban megjelent jelentések, miszerint a jövő évi, egy millió ágyúlövedék leszállítására vonatkozó vállalásokat a nyugati országok nem fogják tudni teljesíteni Ukrajna felé. Ez pedig Kijevben megkongatta a vészharangokat a külügyminiszter elmondása szerint – írja a Telegraf.

Kuleba szerint nem a politikai akarat a gond, hanem az, hogy 

siralmas állapotban van a Nyugat védelmi ipara, a bürokrácia pedig csak tovább rontja a helyzetet”.

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy tájékoztatta európai kollégáit, és felszólította az EU-t, hogy dolgozzon ki közös politikát a védelmi iparra vonatkozóan: elmondása alapján meg is tették az első lépéseket ebbe az irányba. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MICHAEL KAPPELER / DPA / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. november 14. 23:01
Az agresszív kismalac a gödörből nem csak azt kiabálja a nyuszikának hogy B+ a létrádat, hanem még azt is hogy egy impotens kis gyökér vagy hogy nem tudod azonnal hozni, meg még a létrád is egy kalap szar.
Csigorin
2023. november 14. 17:44
a szeretonek megigertek hogy elveszik, aztan pofara esik hogy megse?
KBA98
2023. november 14. 17:17
Meg elmehettek a bús p...ba! Már annyit gyilkoltatok és loptatok, hogy elég volt belőletek!
Nasi12
2023. november 14. 16:58
Siralmasak vagytok. Csak rongyos 70 milliárd eurót tudtatok összekaparni nekünk. Felszólítalak benneteket, hogy adjatok többet mert ez kevés. Félfogunkra sem elég. Ha azt akarjátok, hogy megvédjünk benneteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!