Szakértő: Nem segítene Ukrajnán a még több nyugati fegyver!

2023. november 06. 06:54

Kaiser Ferenc lehangoló képet festett az ukrán esélyekről.

2023. november 06. 06:54
null

Az Infostart arról ír, hogy néhány napon belül 

megkezdődhet az oroszok támadása az ukrajnai kritikus infrastruktúrák ellen, 

ugyanúgy, mint tavaly – ezt Kaiser Ferenc biztonság- és védelempolitikai szakértő nyilatkozta. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense egy újdonságra hívta fel a figyelmet: Valerij Zaluzsnij, az ukrán haderő vezérkari főnöke írt egy hosszabb publikációt, amiben nyilvánvalóvá tette, hogy 

a háború kifulladt, egyik fél sem tudja a győzelem reményével folytatni a küzdelmet, 

ám abba sem hagyhatják, hiszen akkor veszítenek.

Hozzátette: Ukrajnába megérkezik az eső, amitől kialakul az úgynevezett raszputyica, azaz mindent járhatatlanná tesz a sár. Így az ukránok főként tüzérséggel igyekeznek majd támadni az orosz logisztikai központokat, az ellátáshoz szükséges vasútvonalakat, az oroszok pedig pár napon, vagy legfeljebb egy héten belül megkezdhetik Ukrajna infrastruktúrája ellen a támadást. 

A kérdésre, hogy szerinte akár hónapokig, évekig eltarthat-e így a háború, azt felelte, hogy igen, hacsak a felek nem tudnak megegyezni, de erre jelenleg minimális az esély. 

Az álláspontok nem egyeztethetők össze, nincs közös kiindulás pont, ami mentén le lehetne ülni tárgyalni. 

Kaiser Ferenc úgy véli, az Ukrajnának szállított még több nyugati fegyver sem feltétlenül jelentene megoldást. Szerinte az ukránok még nem mondtak le egy sikeres ellentámadásról, hiszen országuk 18 százaléka jelenleg is megszállás alatt van, ehhez azonban szükség lenne például egy ütőképes légierőre.

Hangsúlyozza: 

ha meg is kapnák az ukránok a fegyverszállítmányokat, ezek önmagukban nem lennének elegendők. 

Kifejtette, szemléletváltásra lenne szükség az ukrán hadvezetés részéről, másfelől pedig több, komplex fegyverrendszerből álló csomagot kellene összeállítaniuk harci helikopterekkel, tüzérséggel, páncélosokkal, gyalogsági harcjárművekkel. Ha ezeket a nyugati országok le is szállítanák, hónapokba telne a hadrendbe állításuk, akár egy évbe is, úgy, hogy közben folyamatosan védekezni kell az oroszokkal szemben, derül ki.

Kaiser úgy foglalta össze álláspontját, hogy rövid távon nem segítene, ha Ukrajna hirtelen rengeteg fegyvert kapna, hiszen időbe telik ezek integrálása úgy, hogy az oroszok erre ne számítsanak – tájékoztat az Infostart.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. november 06. 18:26
fideath-7B_kanya "2023. november 06. 12:09 Nem, nem írták alá. " 1:00-nál az ominózus részlet, amit a kétlábú patkány agyhalott tagad. MERT HÜLYE. https://youtu.be/wQIqOB8PVLU?si=u3r3m2Xav5RYyJwb
B_kanya
2023. november 06. 11:55
"fideath-7B_kanya 2023. november 06. 11:35 Na mi van patkány" Patkány van :)
B_kanya
2023. november 06. 11:54
"fideath-7B_kanya 2023. november 06. 11:21 :DDDDDDDDDDDDD Összefosom magam bazdmeg. Megnézted mi volt egyáltalán abban a szerződésben? ... Még szép hogy ezt nem írták alá." Az a szép, kétlábú spermácska, hogy de, a küldöttség aláírta. Jegyezd meg: HÜLYE VAGY.
B_kanya
2023. november 06. 11:09
Agyhalott: fideath-7B_kanya 2023. november 06. 10:55 "LOOOL bazmeg kétlábú patkány, Putyin is mutogatta az afrikai küldöttségeknek" --------------------------- na erről egy képet mutass már a lakájmédiából, te szarospatkány. " Hindustan Times: https://www.youtube.com/watch?v=wQIqOB8PVLU Így jártál, mert HÜLYE VAGY.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!