Felfüggesztették az izraeli minisztert, aki szerint akár atombombát is lehetne dobni Gázára

2023. november 05. 11:45

Szerinte csak metaforikus volt a kijelentése, Netanjahu ezzel nem értett egyet, így hát mennie kellett.

2023. november 05. 11:45
null

Amichai Elijahu, Izrael jeruzsálemi ügyekért és örökségvédelemért felelős minisztere azt mondta, egy nukleáris fegyver Gázai övezetben történő bevetése „egy lehetőség”, mivel ott csak és kizárólag Hamász katonák vannak.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök reagált a megjegyzésre, és kijelentette, hogy Elijahu megjegyzései „elrugaszkodnak a valóságtól”, mivel Izrael és az IDF a nemzetközi joggal összhangban cselekszik annak érdekében, hogy ne essen baja a nem harcolóknak.

Később, vasárnap reggel Netanjahu hivatala bejelentette, hogy Elijahut további intézkedésig felfüggesztették a kormányüléseken való részvételről.

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter, az Otzma Yehudit párt vezetője, amelyhez Elijahu tartozik, elmondta, hogy beszélt a miniszterrel, aki tisztázta, hogy „metaforikusan” beszélt.

Nyitókép: Twitter

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2023. november 05. 15:15
Inkább izrühelre hogy mind eltünjetek végre a világból hogy örök béke lehessen szarkavaró , élősködő férgek❗❗❗❗❗😠😠😠😠😠
Mich99
2023. november 05. 14:25
Ott is vannak hülyék. Ez a Jákobnak a megfelelője...
bodrigyuri
2023. november 05. 14:00
Pfej, de randa!
szeekely
2023. november 05. 13:48
Ha Izrael beveti a nuke-ot, akkor az oroszok sem lesznek restek. Irannak ki tudja, mije van? Amerika pedig rogvest kidorgoli a szemebol a csipat es o is odab... egy nagyot. Roviden: az emberiseg mint olyan, mult ido. Az izraeli heveskedok miatt. Eljen Yigael Amir, Ariel Sharon es Bibi (bubu) Nyetanyahu, az emberiseg uj korszakanak, a hulla-korszaknak, a megteremtoi. Eretz Israel. Ereszd el Izrael, b+ mert robbanik... Ja nemtuttad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!