Fegyvereket és katonai felszerelést talált az izraeli hadsereg a gázai es-Sifá kórházban (VIDEÓ)

2023. november 15. 22:06

A Hamász palesztin terrorszervezet „hazugságnak és olcsó propagandának” minősítette a fegyverek megtalálásáról szóló bejelentést.

2023. november 15. 22:06

Az izraeli hadsereg (IDF) katonái fegyvereket, katonai felszereléseket és műszaki berendezéseket találtak a Gázai övezetben található es-Sifá kórházban – közölte szerdán az izraeli hadsereg szóvivője.

A hadsereg által kiadott videofelvételen a kórház egyik rejtett épületében talált tárgyak, továbbá automata fegyverek, gránátok, lőszerek és golyóálló mellények láthatók. A Hamász palesztin terrorszervezet „hazugságnak és olcsó propagandának” minősítette a fegyverek megtalálásáról szóló bejelentést.

Izrael hetek óta állítja, hogy a Hamász „kórházakból háborúzik”, a többi között az egészségügyi intézmények alá rejtette el infrastruktúráját, és élő pajzsként használja a civileket. Az izraeli csapatok kedd éjjel hatoltak be az es-Sífa kórházba, a szerdai nap folyamán pedig konkrét helyszíneket vizsgáltak át az épületkomplexumban.

Daniel Hagari katonai szóvivő hangsúlyozta, hogy az es-Sifá kórházban talált tárgyak bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a kórházakat a nemzetközi joggal ellentétesen katonai, terrorista célokra használják.

A Hamász bizonyítékok meghamisításával vádolta meg Izraelt, a palesztin terrorszervezet szerint Izrael így próbálja igazolni a gázai egészségügyi létesítmények elpusztítását, ami népirtással ér fel.

Az IDF videóját itt tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
victory
2023. november 16. 16:18
Hagari propagandaminiszter? Cnn-en megfingatták, csak habogott, hogy hol az alagút
karakter-2
2023. november 16. 14:59
sátán fattyai
alexandrosz-2
2023. november 16. 12:28
Szar zsidó propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
drágabolgárúr
2023. november 16. 10:12
Az izraeliek azt igérték, hogy a kórház alatt van a Hamasz nagy nagy hatalmas bázisa, innen készültek uralmuk alá hajtani a világot. Erre találta az egész kórházban egy szobát egy nagy Tv-vel, asztalokkal és székekkel (ez volt a parancsnoki központ) és 15 db selejtes AK gépfegyvert. Ezután már mindent is elhiszek a zsidóknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!