Európa lelke a keresztény értékrend

2023. november 22. 07:41

A magyar kereszténydemokratáknak egyedülálló lehetőségei vannak arra, hogy az EPP-nek segítsen visszatalálni az eredeti értékeihez.

2023. november 22. 07:41
Gaal Gergely
Gaal Gergely
Magyar Nemzet

„Magyarországnak az elmúlt években a nemzeti szuverenitás, a családpolitika, a keresztény értékek megőrzése és a normalitás védelmében elért eredményeit meg kell védeni, akár »orkánszerű ellenszéllel”« szemben is.

Ahhoz, hogy ez a küzdelem a jövő évi európai parlamenti választás után is sikeres legyen, minél több szövetségesre van szükségünk. Talán nem lehetetlen, hogy a jövőben az EPP-n belül újra megtaláljuk az alapértékek menti együttműködésre nyitott partnereket. Az EPP ugyanis a legerősebb pártcsalád Európában, és a legtöbb előrejelzés szerint továbbra is a legmeghatározóbb erő marad. Az Európai Parlament 705 képviselője közül jelenleg 176 az EPP pártcsalád tagja. Ezzel az EPP a legnagyobb létszámú képviselőcsoport. Az EPP tagpártjai a 27-ből 13 tagállamban a legmeghatározóbb politikai erőt képviselik.

A magyar kereszténydemokratáknak ezzel egyedülálló lehetőségük van arra, hogy az EPP-nek segítsenek visszatalálni eredeti értékeihez.

Talán nem túlzás, hogy 2024-től a KDNP számára e feladat sorsdöntő kihívás is egyben. Az EPP többi tagpártjának képviselői közül meg kell találni és magunk mellé állítani azokat a politikusokat, akik továbbra is elkötelezettek az alapítók kereszténydemokrata értékrendje iránt.

Az Európai Uniót létrehozó lelkület személyes véleményem szerint az emberi civilizáció egyfajta csúcsteljesítménye volt akkor. Alapítását, kifejezetten keresztény alapon, a nemzetek közötti békevágy vezérelte. Az elmúlt évtizedek békés fejlődését és jólétét is ez tette lehetővé. Igaz, ma már azt is látjuk, hogy a jólét mellékhatása az eredeti értékektől való távolodás is lehet.

A jövő évi európai parlamenti választások tétje tehát az, hogy az Európai Unió vissza tud-e találni az alapítók értékeihez, amelyek közül most a békére való törekvés a legfontosabb. A cél érdekében a leghatékonyabb magyar munkamegosztás az lehet, ha a Fidesz elkötelezett, fegyelmezett és professzionális delegációja mellett a KDNP – mint az EPP, a várhatóan legnagyobb frakció tagpártja – minél komolyabb súllyal vesz részt az Európai Parlament munkájában. A KDNP ezzel is hozzájárulhat ahhoz, hogy hazánk érdekeit minél több politikai színtéren képviselve hatékonyan tudjuk megvédeni hazánk szuverenitását és a számunkra fontos értékeket.

Nekünk, magyaroknak ugyanis küldetésünk és felelősségünk van: visszahozni a békét Európába, és a boldog békeidők fejlődését biztosítani a kontinens nemzetei számára.”

***

Nyitókép: Christopher Furlong / Getty Images

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 22. 16:36
Az a baj hogy a "keresztény értékeken" kívül = amit kidobtak a libsik nincsen más , ami működtetné a kapitalizmust Európában. A muszlim NEM dolgozni jön. Az a baj , hogy most már az elvileg keresztény ukrán szláv se.......
survivor
2023. november 22. 16:32
Európában nincs keresztény értékrend. Kereszténység sincs. Ja , és érték se.... Csak az ARABOK száma 450 m, a többi muszlimról nem is beszélve. A muszlimok száma 2000 M. Az EU27 ben 20 M
tapir32
2023. november 22. 12:21
A társadalmak kölcsönösen egymásra utalt emberekből állnak és az egymásra utaltságok hálózatában kell mindenkinek megtalálnia a saját szabadságát. A társadalom szövetét kívánja szétrombolni a „nyílt társadalom” destruktív ideológiája. Ami, éppen azért bukott meg, mert nem tudott mást ajánlani az embereknek, mint az önzést, az izolációt, a szorongást, a konyha moralizálást és a társadalom homogenizálását. A „nyílt társadalom” utópiája anakronisztikus és totalitarizmushoz vezet. A társadalom, mint a kölcsönös egymásrautaltságok hálózata felbomlik, ha a liberálisok által hirdetett, az intézményekkel és a hatalommal szembeni bizalmatlanság és az egoizmus úrrá lesz a társadalmon. Az atomizált társadalom képtelen az önfenntartásra.
tapir32
2023. november 22. 12:12
A liberális demokrácia önmagában nem érték, hanem kényszer állapot. A szavazók bizalma csökkent a pártokkal szemben. Ez a folyamat ott lépett fel, ahol a gazdasági szervezetek jelentős politikai befolyásra tettek szert és a politikai vezetést a markukban tartják. pl. USA Nem jelent megoldást a problémára az NGO-k előretörése. Az NGO az aktuális hatalomtól független vagy látszólag az, de nem független a hatalomért folytatott harctól. Az NGO-k még a kormányoknál is kiszolgáltatottabbak a nagytőke érdekeinek. Olyannyira, hogy a globalista nagytőke számos NGO-t alapított a politikai élet befolyásolására. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!