Döntöttek Von der Leyenék: a gyorsított eljárás után már jöhet is az új koronavírus elleni vakcina az EU-ba

2023. november 01. 12:15

A tesztelést az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) végezte, „az értékelést követően a Bizottság gyorsított eljárás keretében engedélyezte az adaptált vakcinát”.

2023. november 01. 12:15
null

Engedélyezték a Novavax által kifejlesztett Nuvaxovid XBB.1.5-hez adaptált COVID-19 vakcinát – közölte honlapján az Európai Bizottság, újabb „fontos lépésnek” nevezve a döntést a „betegség elleni küzdelemben”.

Ez az első fehérjealapú adaptált vakcina, amelyet az idei őszi és téli szezonra engedélyeztek”

– olvasható a Bizottság weboldalán.

Mint írják: a vakcina alapos tesztelését az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) végezte, és „az értékelést követően a Bizottság gyorsított eljárás keretében engedélyezte az adaptált vakcinát, hogy a tagállamoknak elegendő idejük legyen felkészülni az őszi-téli oltási kampányaikra”.

A Bizottság bejelentéséről és az új vakcináról bővebben (angol nyelven) ide kattintva tájékozódhat.

***

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen: a Pfizer-BioNTech vakcina a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) a főváros XIII. kerületében 2020. december 30-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 08. 17:10
Istenem ! Add, hogy valami kurva KOMOLY betegség jöjjön--úgy 50% halálozással( mint régen a pestis,himlő). A sok nagypofájú konteós megritkulna.... Vannak jelöltjeim....
survivor
2023. december 08. 17:07
Nota bene: Én 2-2 Comirnatyt és BIBP-et kaptam. NULLA mellékhatás,oltási reakció.
survivor
2023. december 08. 17:04
Ha ez NEM teljes elölt/gyengített vírusos vakcina , akkor nem összemérhetőek..
survivor
2023. december 08. 17:01
XBB.1.5 Ha az Omikron variáns gyengébb hatású (ami mikrobi "szimatom" szerint is logikus) akkor minek ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!