Brit belügyminiszter: A rendőrség „kivételez” a palesztinpárti tüntetőkkel

2023. november 09. 14:43

Suella Braverman még arra is rámutatott, hogy a palesztinpárti tüntetések szervezőinek némelyike kapcsolatban áll terrorcsoportokkal, köztük a Hamásszal.

2023. november 09. 14:43

Suella Braverman brit belügyminiszter szerint a rendőrség „kivételez” a londoni palesztinpárti tüntetések szervezőivel és résztvevőivel. Braverman csütörtökön megjelent cikke tovább szította a tüntetések ügyében hetek óta parázsló belpolitikai vitát.

A Scotland Yardra ugyanakkor mind erőteljesebb nyomás nehezedik a mostani hétvégére tervezett újabb palesztinpárti tüntetések betiltása végett. November 11., az első világháborút lezáró tűzszünet évfordulója ugyanis Nagy-Britanniában az évszázados hagyománynak megfelelően a háborús halottak emléknapja.

Sir Mark Rowley, a Scotland Yard főparancsnoka az elmúlt napokban többször kijelentette, hogy

„rendkívül magas” a demonstráció betiltásának jogi küszöbe.

Suella Braverman azonban a The Times című konzervatív brit napilap csütörtöki kiadásában megjelent írásában úgy fogalmazott: ez az álláspont „azt az érzetet kelti”, hogy a rendőrségi vezetők kivételeznek a palesztinpárti tüntetőkkel.

A brit belügyminiszter szerint az agresszivitásba torkolló szélsőjobboldali és nacionalista demonstrációkra a rendőrség nagyon helyesen kemény választ ad, „jórészt szemet huny azonban”, amikor „a palesztinpárti népség” tanúsít szinte ugyanilyen magatartást.

Braverman szerint a futballszurkolók is hangosan kifogásolják, hogy a rendőrség velük szemben milyen keményen lép fel „a baloldal által kedvelt, politikai kötődésű kisebbségi csoportokkal összehasonlítva”. A belügyminiszter a cikkben részletek említése nélkül azt írta, hogy egyes jelentések szerint

a palesztinpárti tüntetések szervezőinek némelyike kapcsolatban áll terrorcsoportokkal, köztük a Hamásszal.

A cikk megjelentése után a kormányzó Konzervatív Párt és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt soraiból egyaránt éles hangú bírálatok érték Bravermant.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DINENDRA HARIA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. november 11. 18:43
Nem kivételez, hanem indokoltan fél tőlük és attól, hogy ha fellép ellenük akkor felgyújtják a várost. Az a kereszténygyökerű ország amelyik meglibbant az megérdemli. Ez csak a kezdet, a muszlimok addig toleránsak a libbantakkal amíg szükség van rájuk, aztán ők lesznek a "polgárháború" első áldozatai, mert "hitetlenek", LMBTQ pártiak, ami összeegyeztethetetlen az iszlámmal.
Szvv
2023. november 11. 18:41
Kár volt őket beengedni öreg fiúk… mist aztán nyalhatjátok a talpukat.
survivor
2023. november 09. 17:53
Tommaso Még a vén Nancy szerint is demokratikus választások voltak. Ha főnököd az alkoholista kígyózó matematikus nyer, akkor nincs pártállam ? Minden párt asaját emberet preferálja . Ne nézz minket hülyének tomicic...... Tetszettek volna az ellenzék százezer pártjának megvernie a FIDESZT. Persze nektek most is sikerült a leghülyébb, számotokra legártalmasabb barmot előre tolni :a zajos márkit.... Kurcsány és Kecskeházy is alkalmatlan volt, de őket nagyságrendekkel múlja felül/alul MZP.
robogo72
2023. november 09. 16:48
Hát, bizony. Ilyen mikor a legendás UK oroszlán be van szarva. Becsicskultak. Nem kell nekik az a 10E felgyújtott autó, ami rögtön meglenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!