Bocsánatot kellett kérnie a BBC-nek, miután azt állították, kórházi dolgozókra lőnek Gázában az izraeli katonák

2023. november 16. 11:32

„Ez az állítás téves volt”, mondták.

2023. november 16. 11:32

A BBC bocsánatot kért azt követően, hogy egy műsorvezető tévesen azt állította, hogy Izrael a gázai Al-Shifa kórházban végrehajtott művelet során az egészségügyi személyzetet és az arabul beszélőket vette célba – írja a The Times of Israel.

Ezzel ellentétben az történt, hogy az izraeli hadsereg orvosokat és arabul beszélőket vitt magával a kórházba, hogy a lehető legkevesebb civil áldozattal járjon a háború.

Ez az állítás téves volt, és a Reuters egyik jelentését idéztük rosszul”

– közölte később a brit műsorszolgáltató. „Elnézést kérünk ezért a hibáért, amely alulmúlta a szokásos szerkesztői normáinkat. Az események helyes verzióját percekkel később sugároztuk” – közölte a BBC.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kulifai Máté

Facebook

Idézőjel

Később bocsánatot kellett kérniük: „rosszul idézték” a Reuters által megjelentetett IDF-közleményt.

A nyitókép illusztráció. Fotó: ISRAELI ARMY / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. november 16. 23:30
"Tommaso 2023. november 16. 18:20 a BBC megindult a lejtő legalján lévő, hirhamisitásból diplomázott orbáni lakájmédia szintje felé." vs Tommaso "2023. november 14. 20:02 Orbánbasi egyszemélyben miniszterelnök, pártelnök, istenkirály, de kezében tartja az igaságszolgáltatást ..." Tehát hogyan vizsgázott le hírhamisításból, ha HÜLYE tomika szerint az istenkirály Vik Thor kezéen tartja az igazságszolgáltatást? A BBC akkor kapta az elégtelent, mikor leforgatták és leadták a "No Go Britain" dokumentumfilmet majd kérdőre vonták Szíjjártót, hogy "miféle no-go zónák?!". De HÜLYE tomika erre sem emlékszik.
Tommaso
2023. november 16. 18:20
a BBC megindult a lejtő legalján lévő, hirhamisitásból diplomázott orbáni lakájmédia szintje felé.
blondiner
2023. november 16. 17:26
BBC, az etalon - valaki ellent? :D
Mandiner444hu
2023. november 16. 17:22
Antiszemita BBC
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!