A német lapnál még mindig nem értik, mi a különbség az illegális migráns és a vendégmunkás között

2023. november 03. 16:02

A Handelsblatt szerint indoklás nélkül buktatta meg a kormány a vendégmunkásokat szabályozó törvényt, ám ez nem igaz, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium részletesen elmagyarázta a döntés okát.

2023. november 03. 16:02

Magyarországon megbukott a vendégmunkásokat szabályozó törvény, a kormány magyarázat nélkül vonta vissza – állítja a Handelsblatt, amely azt írja, az eredeti szabályozás élesen ellentmondott Orbán Viktor migrációs politikájának. Ez persze ebben a formában egyáltalán nem igaz.

A törvény ugyanis nem megbukott, és nem is magyarázat nélkül vonták vissza.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Világgazdaságnak azt írta, a kormány tovább szigorítja a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos szabályokat, ezért készít új törvényjavaslatot. Az új dokumentum minden harmadik országból érkező számára egyértelművé fogja tenni, hogy Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen és a feltételek teljesülése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni.

„Orbán többször is kritikusan, olykor egyenesen ellenségesen nyilatkozott a bevándorlással kapcsolatban” – fűzte hozzá a német lap, talán szándékosan összekeverve a migrációt a vendégmunkásokkal. Pedig a magyar kormány nem egyszer összefoglalta már a különbségeket, legutóbb Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter:

Ha pedig migráció, akkor a németek finoman szólva sem állnak fényesen, már deportálásról és a szabályok szigorításáról beszélnek. A fent említett cikk szerzője, Daniel Imwinkelried egyébként korábban egy svájci lapnak írt arról, hogy Orbán Viktor egy autokrata, aki zsákutcába vezeti a magyarokat

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2023. november 04. 08:57
Másik véglet, az ukránok miért nem dolgozhatnának itt? Az ellenük végzett propaganda annyira "sikeres", h meg sem állnak itt -pedig sem kulturálisan, sem mentalitásban nincs akkora különbség köztünk, mint egy ázsiaiból importált munkástól-, hanem inkább nyugatra mennek.
Picnic Niki
2023. november 04. 08:52
azért akad nálunk is ilyen. Egy nő a fodrásztól eljőve a frizuráját meg akarta védeni a közben megeredt esőtől, és egy lángelme, aki beszopta a sok migránsellenes propagandát kihívta a rendröket
faramuci
2023. november 03. 21:32
Figyeljetek hülye németek!! Levezetem: A vendégmunkás működteti az iparotokat,és tömi a zsebeteket... Az illegális bevándorló apasztja a pénztárcátokat,és tömi a lányotokat......
bagira002
2023. november 03. 21:05
Brüsszeli uraság bűnözőkből van összetéve .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!