Putyin: A világ megszabadul az adósrabszolgaságba taszító diktatúráktól

2023. október 04. 20:19

Az orosz elnök a világ fizetőeszközeinek jelenlegi rendszerét pénzügyi piramishoz hasonlította.

2023. október 04. 20:19
PUTYIN, Vlagyimir

„A világ fokozatosan megszabadul annak a pénzügyi és gazdasági modellnek a diktatúrájától, amelynek célja csak az, hogy adósságba, rabszolgaságba hajtson, gazdasági gyarmattá változtasson, a világnak egész régióit megfossza a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól” – hangoztatta az orosz államfő szerdán a dél-oroszországi Szíriusz központban a III. pénzügyi biztonsági nemzetközi olimpián.

Vlagyimir Putyin a világ fizetőeszközeinek jelenlegi rendszerét pénzügyi piramishoz hasonlította, amelynek csúcsán egyes országok vezetői állnak. 

Mint mondta, ez nem felel meg az emberiség többsége érdekeinek.

Kitért az ázsiai és közel-keleti központi bankok projektjére is, amely lehetővé teszi a digitális valuták kibocsátását és cseréjét.

„Egyetlen harmadik félnek sincs lehetősége a visszaélésre, hogy a fizetésekbe beavatkozzon, beleértve például egy tranzakció blokkolását, számlák befagyasztását, mások pénzének vagy vagyonának eltulajdonítását” – hangoztatta

A Kommerszant című lap emlékeztetett, hogy Putyin a szeptember 29-i orosz-latin-amerikai konferencián kijelentette: a nemzetközi pénzügyi rendszer az „aranymilliárd” érdekei szerint épült ki, és a fejlődő országok modern hitelkötelezettsége az „úrbér” és a „hadisarc” formáját öltötte.

(MTI)

***

 

Nyitókép: MTI/AP/Pool/Kreml/Artyom Geodakjan

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ToIeranciaterror
2023. október 08. 22:37
Na, ballibek, fostok e már? Vagy még mindig a nyugat a király?
Bitrex®
2023. október 05. 14:00
Összedől a Wall Street putri? Hehe.
Bitrex®
2023. október 05. 13:11
Rothschildék már rágják a kefét, mert mi lesz így az évszázadok óta ingyenélést biztosító kamatos kamatrendszerrel. Putyin jön a Chemotox-al és kiirtja a parazitákat.
digbick-2
2023. október 05. 10:58
Putler is annyit ért a fizetőeszközökhöz mind itt az átlag orosz nyaló. Mindenki ossza az amerikai adósságot és gazdaságot, de jelenleg csak egy pénznem annyira erős hogy ingadozása ne befolyásoljon egy gazdaságot. Az a amerikai dollár. Most hogy Gazprom bejelentette hogy 1978-as évi számokat érte el....kíváncsi vagyok a rubelre. Mert hogy erősödni nem fog, az biztos. És beszéljünk arról hogy a kínai yuánt amit felhalmozott az orosz, nem akarja a kínai vissza(nem tudd rá vásárolni), mivel a kínai tudd mást nyomtatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!