Nyugati felismerés: Orbán Viktor az egyetlen Európában, aki ezt meg merte tenni

2023. október 18. 19:56

A Vlagyimir Putyinnal szemben elrendelt elfogatóparancs óta Orbán Viktor az egyetlen európai uniós miniszterelnök, aki az orosz kormányfő szemébe merte mondani, hogy békét akar.

2023. október 18. 19:56
ORB¡N Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

Minden mértékadó nyugati lap beszámolt arról, hogy Orbán Viktor találkozott a Selyemút-csúcskonferencián Vlagyimir Putyinnal, és bár a többség abból az irányból közelítette meg az eseményt, hogy a magyar kormányfő az első uniós miniszterelnök, aki tárgyalt a nemzetközi elfogatóparancs kiadása óta az orosz elnökkel, azért arról is beszámoltak, mi hangzott el a megbeszélésen.

Merthogy a történtek arra is rávilágítanak, hogy a háborús bűnökkel vádolt Putyinnak most először mondta egy EU-s kormányfő a szemébe: békét akar.

Nekünk, magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak

– jelentette ki Orbán Viktor, aki 2009 óta 13. alkalommal találkozott az orosz elnökkel, de véleménye szerint soha nem voltak még ilyen nehéz helyzetben.

Az egyeztetést követően Putyin is arról beszélt, hogy bár az álláspontok nem mindig egyeznek, de legalább van lehetőségük a véleménycserére, Magyarország nem zárkózik el ettől.

Orbán Viktor az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi

közölte Putyin.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. október 19. 18:59
Helyesen cselekedett.
orokkuruc-2
2023. október 19. 16:27
Roadkill 2023. október 18. 21:47 nekem az esett igen rosszul amikor legutóbb kezet fogott a Zselével. .. Hát, igen.. Talán, ha megnézzük, ilyenek után szokott fizuemelést kérni. Talán érthető.
orokkuruc-2
2023. október 19. 16:24
Palatin 2023. október 19. 13:15 "Én azt hiszem, hogy ez egy magyar elmebaj" .... na, eddig volt rendben a mondásod. Nem, piszokul nem magyar.
Palatin
2023. október 19. 13:15
Okos politikus lehet, hogy sok van Nyugaton. De olyan, aki nemcsak okos, de bátor és cselekvö is, olyan rendkívül kevés. Á nyugati világban Orbánon kívül nincs ilyen politikus. A magyarok ugrálhatnának örömükben, hogy egy ilyen remek vezetöjük van. Az egy rejtély, - aminek magyarázatát a pszichológia sötét oduiban kellene felkutatni -, hogyan lehetséges mégis az, hogy a magyarok egy eszeveszett szektája, mégis azon morfondíroz, hogyan lehetne leváltani minden idök egyik legnagyszerübb miniszterelnökét. Én azt hiszem, hogy ez egy magyar elmebaj, amit ha közelebbröl megvizsgálnánk, valószínüleg megmagyarázná a magyarok összes történelmi tragédiáját. Ezt a rejtélyes elmeromboló vírust tudományos definícióként elnevezhetnénk "cerebrum fagocita gyurcsányitisz"-nek. Népi nevén nevezhetnénk pl. "fecókórságnak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!