Novák Katalin Tirnában: Magyarországnak és az EU-nak is szüksége van a nyugat-balkáni régióra

2023. október 16. 19:22

„A 2024-ben esedékes magyar elnökség alatt felgyorsítjuk majd a csatlakozási folyamatot” – ígérte a köztársasági elnök.

2023. október 16. 19:22

Novák Katalin Tiranában vett részt az EU és a nyugat-balkáni országok vezetőinek találkozóján. 

A magyar államfő közösségi oldalán azt hangsúlyozta az esemény kapcsán, hogy „Magyarország és Európa akkor van biztonságban, ha stabilitás van a Nyugat-Balkánon”.

Majd leszögezte, 

Magyarországnak és az Európai Uniónak is szüksége van a nyugat-balkáni régióra.

 A nyugat-balkáni bővítésben Magyarország megkerülhetetlen, ezért is fontos a magyar részvétel a mai csúcstalálkozón” – tette hozzá.

Már régen az EU-ban lenne a helyük

„A régió országainak már régen az EU-ban lenne a helyük. A 2024-ben esedékes magyar elnökség alatt felgyorsítjuk majd a folyamatot” – tekintett a jövőbe a köztársasági elnök.

A találkozóról készült összefoglaló videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2023. október 17. 08:45
A magyar kormány nagyon szeretné Szerbiát az EU-ban látni, de rajta kívül senki sem. Sőt a szerbek is mindent megtesznek az EU tagság ellen és hát Koszovó függetlenségének elismerése nélkül a szerbek soha nem lesznek EU tagok és ezzel amagyar kormány is tisztában van csak játsza a fogalmatlant. Koszovót viszont Vucic nem ismeri el függetlennek, mert a reggelt se érné meg, 24 órán belül valakik kinyírnák.
Pelso j.
2023. október 17. 05:32
aha, a csatlakozásuk. Amely esetén netto kedvezményezettek lennének, fizethetnénk. A hazai polip meg menne oda fosztogatni.
akkor ki
2023. október 16. 22:51
Tirnában?
Tommaso
2023. október 16. 20:40
A nempolitizalok-0 álnevű hazaáruló Ukrajna felvételét szorgalmazza, Ennek korábban sem volt sok esze, de ez már NULLA IQ-s szint alatti. Ukrajnának - ha ma véget érne a háború - még akkor is min 15 évre lenne szüksége. Albánia EU-s felvétele közelebb van, ők talán már 14 év múlva tagok lehetnek.:-)) De ezt nem kéne az Orbán-rezsimnek szorgalmaznia, mert NEM magyar nemzeti érdek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!